29. ledna 2016 • 17:50

Slavia zvládla další přípravu, proti Korejcům rozhodl Železník

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie vyhráli i druhý zápas na herním soustředění ve Španělsku. Po úvodním vítězství 5:1 nad čínským Ťiang-su Suning dnes v Marbelle porazili druhý tým uplynulého ročníku jihokorejské ligy Suwon 1:0 brankou jedné ze zimních posil útočníka Lukáše Železníka.



Suwon hrál lépe než Ťiang-su Suning a byl silný na míči, slávisté ale působili nebezpečnějším dojmem a vytvořili si mnohem víc šancí. Prosadit se ale dokázal pouze ve 23. minutě Železník, který se po centru Jablonského z levé strany trefil z voleje pod břevno.

Pražané i po změně stran měli více možností, ale po individuální akci se neprosadil ani střídající Zmrhal. Na druhé straně brankář Pavlenka svým jediným vážnějším zákrokem zápasu vyrazil střelu ze střední vzdálenosti na roh.

Slávisté si souboj s vítězem asijské Ligy mistrů z let 2001 a 2002 pochvalovali. "Myslím, že to byl kvalitnější soupeř než čínské mužstvo. Chvíli nám trvalo, než jsme se vyrovnali s jejich rychlostí, jak s tou běžeckou, tak v práci s balonem. Zvládli jsme to velice dobře, ale může nás mrzet řada neproměněných šancí. Škoda , že jsme nevstřelili více branek," řekl pro klubový web asistent trenéra Petr Čuhel.

Slavia, která v zimní přestávce přivedla osm posil, vyhrála sedmý z osmi přípravných duelů. Podlehla pouze druholigovému Ústí nad Labem 0:2. Po dvou zápasech s asijskými soupeři nyní Pražany čekají dvě utkání s evropskými týmy. V předposledním duelu soustředění v pondělí změří síly s polským mistrem Lechem Poznaň a kemp uzavřou pátečním zápasem s účastníkem osmifinále Ligy mistrů Dynamem Kyjev.

"Oba asijští soupeři byli kvalitní, styl byl sice maličko odlišný, ale ne moc. Teď už nás čekají zápasy s polským a ukrajinským týmem, takže si myslím, že to je pro nás velmi dobrá příprava," dodal Čuhel.

Dařilo se i Mladé Boleslavi, kterou Čuhel s hlavním trenérem Slavie Dušanem Uhrinem mladším v minulosti vedli. Středočeský celek si na závěr soustředění v Rakousku připsal cenný skalp tamního mistra Salcburku, o který se zasloužil dvanáct minut před koncem jediným gólem utkání Jiří Skalák. Mladoboleslavští tak na kempu vyhráli všechny tři duely.

Přípravné fotbalové utkání v Marbelle (Španělsko):

Slavia Praha - Samsung Suwon 1:0 (1:0)

Branka: 23. Železník.
 
Sestava Slavie: Pavlenka - Bořil (55. Mikula), Latka (69. Bílek), Frydrych (69. Deli), T. Jablonský (72. Holík) - M. Vukadinovič (55. Štohanzl), Souček (46. Hušbauer ), Barák (69. Piták ), Černý (55. Zmrhal) - Mešanovič (69. Milan Škoda), Železník (65. Kenija). Trenér: Uhrin ml.

Salcburk - Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud