26. května 2016 • 04:59

Posily Sparty, které nevyšly: Paixao dál čeká na gól, Picault hraje za USA

Autor: iSport.cz, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, co teď dělají hráči, kteří se ve Spartě neprosadiliPodívejte se, co teď dělají hráči, kteří se ve Spartě neprosadiliFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalová Sparta je angažovala a doufala, že pozvednou její sílu, místo toho ji opouštěli, aniž by za sebou zanechali znatelnější stopu. Portugalec Marco Paixao sliboval 30 gólů za sezonu, Američan Fabrice Picault zase disponoval na české poměry výjimečnou rychlostí a Franci Litsingi nenavázal na teplické angažmá. Ani jeden se na Letné neprosadil. Podívejte se, co dělají někdejší sparťanské posily v současnosti.

  • Franci Litsingi

    Franci LitsingiFoto Dominik Bakeš (Sport)

    záložník (29 let, vrátil se z hostování v Gaziantesporu)
    Bilance ve Spartě: 8 zápasů (210 minut)/ 1 gól
    Bilance v Gaziantepu: 12 zápasů (686 minut)/ 1 asistence

    Na Letnou si Litsingiho přivedl loni v létě z Teplic trenér Zdeněk Ščasný. Jenže za celý podzim odehrál v dresu Sparty osm zápasů, ve kterých si připsal 210 minut a jeden vstřelený gól. V zimě zamířil konžský záložník na hostování do Gagiantesporu, který hraje druhou tureckou ligu. Jeho herní vytížení se sice o kus zvedlo, když ve 12 zápasech odehrál 686 minut, jeho produktivita prudce nahoru nevyletěla: připsal si pouze jednu asistenci.

  • Fabrice Picault

    Fabrice PicaultFoto Michal Beránek (Sport)

    útočník (25 let, St, Pauli)
    Bilance ve Spartě: 1 zápas v Poháru FAČR (7 minut)
    Bilance v St. Pauli: 16 zápasů (568 minut)/ 4 góly, 2 asistence

    S vizitkou rychlíka, který bude v české lize utíkat soupeřovým obrany, přišel Picault do Sparty na doporučení brankáře Kamila Čontofalského. Jenže v ligovém zápase šanci nedostal a po půl roce zamířil do druhé bundesligy, kde si ho vyhlédlo St. Pauli. V 16 zápasech nastřílel čtyři ligové branky, v přátelském utkání se trefil i proti Borussii Dortmund. Klub s ním podepsal nový kontrakt do roku 2018. Byl dokonce povolán do reprezentace USA a zahrál si 20 minut proti Portoriku.

  • Marco Paixao

    Marco PaixaoFoto Barbora Reichová (Sport)

    útočník (31 let, Lechia Gdaňsk)
    Bilance ve Spartě: 3 zápasy (134 minut)
    Bilance v Gdaňsku: 3 zápasy (170 minut)

    Zřejmě největší trefa vedle za poslední léta. Paixao se před sezonou nebál velkých prohlášení a vytýčil si pro sebe metu 30 nastřílených gólů. Realita? Nula ve Spartě i mimo ní. Zatímco v přípravě se Portugalci dařilo, v lize odehrál v rudém dresu pouze 134 minut a ani jednou se nezapsal mezi střelce. Během podzimu se navíc zranil a v zimě odešel do Lechie Gdaňsk. Jenže se opět opakovala podobná situace jako ve Spartě. Nastoupil do třech zápasů, odehrál v nich 170 minut a putoval na marodku. Kvůli problému se stehnem nenastoupil až do konce sezony.

  • Ivan Schranz

    Ivan SchranzFoto Michal Beránek (Sport)

    útočník (22 let, Trnava)
    Bilance ve Spartě: 2 zápasy v poháru FAČR (24 minut)
    Bilance v Trnavě: 22 zápasů (1 753)/ 8 gólů. 3 asistence

    V zimě 2015 přišel na Letnou zvýšit konkurenci v útoku. Jenže Sparta si kromě něho pořídila ještě Jakuba Řezníčka z Brna a na hostování přišel také reprezentant Václav Kadlec. Ve velké konkurenci se talentovaný útočník prosadit nedokázal. Připsal si pouze dva starty v poháru. Po půlroce se vrátil zpátky do Trnavy, kde se mu opět začalo dařit. V uplynulé sezoně nastřílel v 22 zápasech osm branek a přidal tři asistence.

  • Bekim Balaj

    Bekim BalajFoto Jaroslav Legner (Sport)

    útočník (25 let, Rijeka)
    Bilance ve Spartě: 12 zápasů (753 minut) / 3 góly, 2 asistence
    Bilance v Rijece: 31 zápasů (1 850 minut)/ 9 gólů, 2 asistence

    Do Sparty přišel vytáhlý útočník v létě roku 2012 a kryl záda dvojici Leonard Kweuke a Václav Kadlec. I tak se mu povedlo ve 12 zápasech nastřílet tři branky. V zimě si však Letenští pořídili kanonýra Davida Lafatu s Romanem Bednářem. Do toho přišlo menší zranění a albánský útočník zamířil na hostování do Polska. Následoval přestup do Slavie a po půlroce odchod do chorvatské Rijeky. V jejím dresu nastřílel během uplynulé sezony v 31 zápasech 9 gólů a zaznamenal dvě asistence. V současné době bojuje o nominaci v kádru Albánie na EURO ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud