27. června 2011 • 14:17

Hašek se šejkům v Al Ahlí upsal na dva roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po nečekaném konci ve funkci předsedy Fotbalové asociace České republiky se stal Ivan Hašek oficiálně trenérem Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech. Šéf dubajského klubu dnes agentuře AP potvrdil, že český kouč má v týmu dvouletý kontrakt.



Sedmačtyřicetiletý Hašek už v neděli při své rezignaci na valné hromadě svazu řekl, že se vrací k práci v Al Ahlí. Klub vedl už v letech 2007-2009 a rozloučil se ziskem titulu.

Hašek střídá na lavičce Al Ahlí bývalého trenéra Leedsu a Aston Villy Davida O'Learyho. Ten byl odvolán po sezoně, v níž tým obsadil až osmé místo v lize. Klub se rozloučil také s bývalým nejlepším fotbalistou světa Fabiem Cannavarem z Itálie, jenž dostal kvůli špatným výkonům výpověď.

Šéf Al Ahlí Ahmed Chalífa agentuře AP řekl, že Haška znovu angažoval kvůli tomu, že je to "velké jméno" a tým zná. Největší hvězdou mužstva by měl být po Cannavarově odchodu král bundesligových střelců z roku 2009 Brazilec Grafite, jenž přišel z Wolfsburgu.

Bývalý reprezentační kapitán a dlouholetá opora pražské Sparty Hašek trénuje od roku 1999. Nejdříve působil právě ve Spartě, poté vedl Štrasburk, japonský tým Vissel Kóbe, poprvé v SAE Al Wasl, St. Etienne a Al Ahlí.

V roce 2009 se stal předsedou svazu a v tomtéž roce vedl v pěti zápasech i národní mužstvo na závěr neúspěšné kvalifikace o postup na MS do Jihoafrické republiky.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud