Pavel Janega
16. září 2011 • 14:39

Rajchl: Je to zákopová válka! Dodržujeme stanovy, brání se Morava

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj mezi českou a moravskou komorou se vyhrotil. Došel tak daleko, že delegáti nebyli v pátek schopni schválit si program mimořádné valné hromady a hlasovat o novém předsedovi českého fotbalu. "Volba měla proběhnout," má jasno Jindřich Rajchl, jeden z kandidátů.



Zatímco moravští delegáti si po ukončení valné hromady (VH), byť nepřinesla žádný výsledek, tleskali, ti čeští mluvili o špatném signálu veřejnosti.

"Vždyť jsme Fotbalová asociace České republiky. Nejmenujeme se Čechy a Morava!" stěžoval si místopředseda FAČR Dušan Svoboda ze Sparty. "Dostali jsme se tím do složité situace, poškozen bude hlavně profesionální fotbal. Volba měla proběhnout."



Přestože podporoval ve volbě Miroslava Peltu, v tomto případě s Jindřichem Rajchlem našel společnou řeč.

"Návrh Moravy na změnu stanov byl podmíněný, s tím jsem nemohl souhlasit," uvedl Rajchl na tiskové konference. Během valné hromady pro iSport.cz použil tvrdší slovník: "Jde o vydírání."

Podle Rajchla není možné, aby si moravská komora vynucovala změnu stanov tím, že jinak neschválí program VH. "To nejde. Jménem fotbalu se proto omlouvám za to, co jsme tady předvedli. Ale ze strany Moravy nešlo o žádný kompromis. To byl diktát," hlesl Rajchl.

Při jeho slovech se Dalibor Kučera, první místopředseda za Moravu, jen usmíval. "Staráme se jen o dodržování stanov. Moravská komora sem přijela, aby předsedu volila, ale snažili jsme se dodržet stanovy," říkal novinářům.

To už se naopak smál Rajchl. "Stala se z toho zákopová válka, ani jedna komora neustoupí," hlesl.

Dosud není známo datum, kdy proběhne další VH. Podle Kučery ji ale nemá smysl svolávat, pokud se problémy nevyřeší.

Podle Damkové budeme v Evropě za pitomce
Podle Damkové budeme v Evropě za pitomce

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud