27. února 2011 • 21:32

Fans Arsenalu se bouří: Rosický je tragický!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlas lidu, hlas boží. Pokud by mělo tohle pořekadlo platit i na výkon Tomáše Rosického po finále anglického Ligového poháru, ve kterém jeho Arsenal podlehl Birminghamu 1:2, měl by reprezentační kapitán rychle konat nějaké tuze silné pokání...



Rosického bídný výkon totiž nemohl uniknout pozornosti fanoušků Arsenalu. Příznivci klubu s kanónem ve znaku českého špílmachra doslova rozstříleli tvrdou kritikou.

"Neustále ztrácel balon. To bych od našeho nejzkušenějšího hráče fakt nečekal. Jestli si Wenger nebyl jistý, jestli s Rosickým do budoucna počítat, tak teď už musí mít jasno," říká jeden fanoušek v diskuzi na oficiálních stránkách klubu.

"Jen co jsem zjistil, že je v základu, věděl jsem, že prohrajeme," nebrání se ještě silnějšímu kalibru jiný fanda.

Rosický odehrál celých devadesát minut a dobrý výkon skutečně nepodal. Několik málo nadějných situací, do kterých se dostal, nevyřešil ideálně. Třeba když namísto jednoduššího zakončení chtěl zvolit efektní patičku, ale gólmana Fostera nepřekonal.

"Kdykoliv dostal míč, chtělo se mi brečet. Vůbec na nic se nezmohl. Přihrával, když měl střílet, a naopak," shrnul nepovedené představení jeden příznivce "kanonýrů".

"Kdybych ho měl přirovnat k pečivu, tak by to byl ztvrdlej a plesnivej chleba!" nesl jiný fanoušek Arsenalu s hořkým humorem Rosického výkon.

Hřebíček do rakve svého týmu však ve finále nezasadil Rosický, ale bek Koscielny s gólmanem Szczesnym. Právě po jejich chybě v závěrečných minutách strhnul vítězství na stranu Birminghamu, za který nastoupil i český hráč Martin Jiránek, Obafemi Martins.

Arsenal se tak musel pro tuto sezonu rozloučit se zřejmě největší šancí ukončit hrozivé šestileté sucho – právě tak dlouho totiž už londýnský klub nezískal jedinou trofej.

Tomáš Rosický
Tomáš Rosický

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud