4. března 2012 • 14:41

Chelsea došla trpělivost: Trenér Villas-Boas dostal padáka!

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea dnes propustila portugalského trenéra Andrého Villase-Boase. Tým převezme do konce sezony dosavadní asistent Roberto Di Matteo. Informaci potvrdily webové stránky klubu.



"Vedení klubu děkuje Villasu-Boasovi za jeho práci a chtělo by vyjádřit zklamání nad tím, že spolupráce skončila tak brzy," píše se v tiskovém prohlášení Chelsea.

To pokračuje tím, že důvodem rozvázání smlouvy byly špatné výsledky a výkony týmu. "Nebyly dost dobré a neukazovaly žádné známky zlepšení v klíčovém okamžiku sezony," napsal klub.

Připomíná, že Chelsea stále bojuje o trofeje v FA Cupu a Lize mistrů, kde bude mazat dvougólové manko z prvního zápasu s Neapolí. Pro "blues" je důležité také umístit se do čtvrtého místa v Premier League, aby v příští sezoně nepřišli o Ligu mistrů.

"Naším cílem je mít konkurenceschopné mužstvo ve všech soutěžích. Jedinou možností proto bylo provést v tomto okamžiku změnu," dodává klub.

Guardiola, Mourinho, či někdo jiný?

Tým převezme dosavadní Boasův asistent Roberto Di Matteo, jenž byl jmenován prvním trenérem do konce sezony.

To by zároveň mohlo nasvědčovat tomu, že otázku manažera bude chtít Chelsea řešit až po sezoně, kdy mimochodem vyprší smlouva Pepu Guardiolovi v Barceloně. Právě on je teď s Josém Mourinhem největším favoritem na post manažera Chelsea. Před několika dny se šuškalo také o Fabiu Capellovi a Rafaelu Benítezovi. Ti jsou volní, nastoupit by mohli hned.

Villas-Boas, který přišel na Stamford Bridge v létě, vyhrál s Chelsea pouze devatenáct zápasů z čtyřiceti, což z něj dělá nejhoršího trenéra v éře Romana Abramoviče.

Kouč Chelsea Andre Villas-Boas se raduje v průběhu zápasu Ligy mistrů proti Valencii
Kouč Chelsea Andre Villas-Boas se raduje v průběhu zápasu Ligy mistrů proti Valencii

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud