Pavel Janega
10. dubna 2012 • 11:57

PŘEHLED ZÁKROKŮ: Jak brankář Čech odvrátil porážku Chelsea

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační brankář Petr Čech se ve včerejším ligovém zápase s Fulhamem zaskvěl několika zákroky. Díky němu může být londýnská Chelsea vůbec ráda, že v derby s Fulhamem získala po remíze 1:1 alespoň bod.



Remíza na hřišti Fulhamu je pro Chelsea dvoubodová ztráta. V zápase, do kterého vstupovala jako papírový favorit, chtěla uspět a dotáhnout se v tabulce na Tottenham s Newcastlem. Dlouho také držela hubený výsledek 1:0, jenže osm minut před koncem o něj přišla.

Mohlo být ale daleko hůř - nebýt Čecha. Jeho povedené zákroky odvrátily porážku Chelsea a o bod větší manko na týmy před ní.

24. minuta | Záložník Mikel na polovině soupeře ztrácí pokaženou přihrávkou míč a Fulham zahajuje rychlý protiútok, na jejímž konci je Dempsey. Čech musí na zem a pokus soupeře kryje.
Petr Čech se zaskvěl několika zákroky. Odvrátil porážku s Fulhamem.Foto Repro BBC
26. minuta | Po dalším neúspěšném útoku Chelsea přichází další brejk Fulhamu. Petr Čech se pravačkou natahuje po nepříjemné střele Freie, která by zcela jistě zapadla do branky.
Petr Čech se zaskvěl několika zákroky. Odvrátil porážku s Fulhamem.Foto Repro BBC
81. minuta | Fulham za nepříznivého stavu 0:1 zahrává rohový kop na přední tyč. Záložník Hughes využívá zaváhání obránců Chelsea a uvolňuje se. Český gólman jeho hlavičku reflexivně vytahuje nad břevno.

"Byl to důležitý zákrok, protože jsme přežili obrovskou šanci. V tomhle případě šlo čistě o bleskovou reakci," říká Petr Čech.
Petr Čech se zaskvěl několika zákroky. Odvrátil porážku s Fulhamem.Foto Repro BBC
82. minuta | Při následném rohu obránci Chelsea znovu chybují a nechávají zcela volného Dempseyho, jenž umisťuje hlavičkou míč do sítě. Čech nemá nárok, za balonem se jen ohlídne.

"Neviděl jsem vůbec nic, najednou byl míč v síti. Je škoda, že jsme hned z následující akce inkasovali. Kdybychom vedení udrželi, bylo by to daleko veselejší," lituje vyrovnávací branky.
Petr Čech se zaskvěl několika zákroky. Odvrátil porážku s Fulhamem.Foto Repro BBC
85. minuta | Fulham hrozí z dalšího rohu. Obrana Chelsea při standardce opět propadá a nabuzení hráči "cottagers" cítí šanci výsledek otočit. Hughesovu hlavičku ovšem Čech chytá do náruče a míč pevně drží.
Petr Čech se zaskvěl několika zákroky. Odvrátil porážku s Fulhamem.Foto Repro BBC

Chelsea se po remíze 1:1 propadla v tabulce Premiership na šesté místo. Na čtvrtý Tottenham a pátý Newcastle ztrácí dva body.

Známky Petra Čecha
(1-nejhorší, 10-nejlepší)
Daily Telegraph 7
The Sun 7
Daily Mail 7
Skysports.com 8
Goal.com 7

"Je to zbytečná ztráta, protože Tottenham prohrál a měli jsme obrovskou šanci je dotáhnout. Naopak nezaváhal Newcastle a přeskočil nás. Nedá se nic dělat," uvedl pro svůj web Čech.

Víru ve čtvrté místo, které zaručuje kvalifikaci do Ligy mistrů, ale neztrácí.

"Je to tam strašně našlapané a bude to ještě boj. Pořád ale není zdaleka nic ztracené. Jednu chvíli už jsme na čtvrté místo ztráceli osm bodů, teď jsme tam na dostřel. Věřím, že to zvládneme,“ nepochybuje.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud