6. února 2013 • 17:25

Práva na anglickou ligu koupil Košťálův člověk Vacek, prodá je Nově?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická Premier League by se mohla od nové sezony přestěhovat zpět na Nova Sport. Práva na nejlepší ligu v Evropě ukořistila společnost někdejšího místopředsedy fotbalového svazu Jaroslava Vacka. A ten je na nejlepší cestě dohodnout se primárně právě s Novou. Nynější vlastník práv Digi sport přijde o anglickou ligu po třech letech. Informaci přinesl internetový deník Insider.



Jaroslav VacekFoto Pavel Mazáč
„No, asi se to povedlo,“ cituje Insider spokojeného Jaroslava Vacka, jehož společnost Pragosport vyhrála výběrové řízení a stala se majitelem televizních práv na českém území pro následující tři sezony.

Tendru se zúčastnily i jednotlivé stanice Nova a Digi TV. Nezaplatily však tolik, co Vacek. Podle Insideru se jednalo o částku 9 milionů eur. „Ne, neřeknu vám, kolik jsem za to zaplatil. Ale chodím teď po Praze a ptám se každého, jestli mi půjčí na oběd,“ vtipkuje Vacek.

Teď ale musí vyřešit otázku, komu vysílací práva prodat. Antimonopolní zákon mu nařizuje oslovit všechny televize, nicméně horký favorit je prý už nyní: Nova Sport.

„Jednání s držitelem práv vedeme a jsme optimističtí,“ říká Marek Kindernay, šéf kanálů Nova Sport a Fanda.

Zápasy Chelsea, Manchesteru United, City nebo Arsenalu budou ovšem pravděpodobně vysílat dvě televize, jedna formou sublicence. Vedle Novy by mohlo jít o kanál Prima Cool, která už Premier League vysílala. Součet příjmů od obou vysílatelů by Vackovi generoval zisk.

Veřejnoprávní stanice ČT sport odmítla vysílat Premier League s tím, že na ni nemá peníze.

Jaroslav Vacek je majitelem televizních práv anglické Premier LeagueFoto Jan Hrouda (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud