19. května 2013 • 19:01

Potlesk ve Wembley! Štěch vychytal postup do druhé anglické ligy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Marek Štěch se s klubem Yeovil Town dočkal vysněného, ale také překvapivého postupu do druhé anglické ligy. Štěchův tým v dnešním finále play off na slavném londýnském stadionu ve Wembley porazil před 42 tisíci diváky Brentford 2:1 a poprvé ve své historii si zajistil účast ve druhé nejvyšší soutěži, která nese název Championship.



"Je neskutečné, co se tak maličkému klubu, jakým Yeovil je, povedlo. Všichni jsme z toho úspěchu pobláznění a pro mě je to obrovská událost," prohlásil Štěch v rozhovoru krátce po finálovém klání. O svoji radost se podělil také s fanoušky na Twitteru, kde umístil několik snímků z kabiny.

Třiadvacetiletý gólman v duelu s Brentfordem předvedl čtyři těžké zákroky a podle internetového portálu BBC byl nejlepším hráčem zápasu. Pro Štěcha to byl další bonus k už tak velkému osobnímu úspěchu. "Je to pro mě docela dobrá reklama. Ale na prvním místě je jednoznačně ten postup," líčil Štěch s úsměvem. "Ale obrovsky si vážím toho, že jsem takhle klukům a celému klubu mohl pomoci. Navíc zápas viděla celá moje rodina, což je další bomba. Všichni jsme šťastní, nepopsatelně," řekl nadšený Štěch.

V závěru utkání prý jen trnul, aby Brentford při svém náporu nevyrovnal a zápas nedospěl k prodloužení. "Rozhodčí kvůli ošetřováním a střídání nastavoval skoro sedm minut a bylo to nejdelších sedm minut v mém životě. Ale ta euforie na konci za to pak stála," uvedl Štěch.

Unešený byl i z toho, že si mohl zachytat v proslulém Wembley, které pravidelně hostí rozhodující zápasy o postup právě i v nižších soutěží. Na devadesátitisícový stánek dnes dorazilo necelých padesát tisícovek fanoušků a Štěch si užil elektrizující atmosféru.

"Úžasné je už to, že na třetiligový zápas dorazí taková návštěva. Wembley je chrám a i když horní patra nebyla zaplněná, hukot dole to byl obrovský. Nikdy mi to nevymizí z paměti. Nás dorazilo podpořil přes dvacet tisícovek fanoušků a i pro ně to musí být životní zážitek. Už se nemůžu dočkat, až v úterý pojedeme v Yeovilu otevřeným autobusem, to bude další pecka," těšil se Štěch, který se už dnes ve Wembley se spoluhráči pustil do postupových oslav.

"V šatně bouchal samozřejmě šampus, já si teď dávám nějaké to pivko. Z Londýna pak jedeme autobusem zpátky do Yeovilu a máme party v jednom klubu. Oslavit to musíme řádně," líčil Štěch.


Odchovanec pražské Sparty tráví v Yeovilu první sezonu. Když do provinčního klubu před sezonou mířil po šesti letech strávených ve West Hamu, myslel hlavně na to, aby se Yeovil zachránil ve třetí lize. Sezona však pro Štěcha a spol. skončila senzací. Talentovaný brankář teď bude přemítat nad svojí budoucností.

Láká ho zahrát si druhou ligu s Yeovilem, ale zároveň po své životní sezoně začíná registrovat zájem z věhlasnějších klubů. "O něčem se mluví, ale všechno vyřešíme s agentem až během dovolené. Teď si myslím, že by pro mě bylo nejlepší zůstat v Yeovilu. Mám tady po letošku dobrou pozici a nemám důvod odcházet. Sním o tom, že si jednou zachytám i Premier League, ale musím jít krůček po krůčku a nic neuspěchat," přemítal Štěch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud