4. listopadu 2013 • 10:30

Lloris dostal kolenem do hlavy jako Čech. Ztratil vědomí, ale hrál dál!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V říjnu 2006 vletěl v první minutě zápasu Readingu s Chelsea irský záložník Stephen Hunt do brankáře Petra Čecha a způsobil mu vážnou frakturu lebky. Dodnes nosí český reprezentant ochrannou helmu. Po sedmi letech anglická Premier League zažila podobnou hrůzu. O zdraví se tentokrát strachoval Hugo Lloris, kterého v zápase Evertonu s Totenhamem (0:0) trefil do hlavy útočník Romelu Lukaku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 11. • 14:30
Everton FC
Everton FC
0:0
ONLINE
3. listopadu
14:30
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Sestavy

Domácí: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Mirallas (63. Deulofeu), McCarthy, Osman (63. Barkley), Barry, Pienaar – Lukaku (86. Jelavić).

Hosté: Lloris – Walker, Dawson (C), Chiricheş, Vertonghen – Townsend, Sandro (61. Dembélé), Holtby (86. Eriksen), Paulinho, Lennon (69. Sigurdsson) – Soldado.

Náhradníci

Domácí: Robles, Stones, Oviedo, Barkley, Jelavić, Deulofeu, Naismith

Hosté: Friedel, Kaboul, Dembélé, Sigurdsson, Eriksen, Lamela, Defoe

Karty

Domácí: Howard, McCarthy, Mirallas, Lukaku

Hosté: Paulinho

Rozhodčí

Kevin Friend – Gary Beswick, John Flynn

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Návštěva

38 378 diváků

Brankář Tottenhamu dostal ránu kolenem ve druhé půli nedělního zápasu na hřišti Evertonu. Lukaku, který v domácím týmu hostuje právě z Čechovy Chelsea, ho v plné rychlosti zasáhl do hlavy. Nebezpečně vypadající střet znamenal pro útočníka žlutou kartu a dlouhé ošetřování gólmana, přesto z něj vyvázl Lloris lépe než před lety jeho český protějšek.

VIDEO | Hugo Lloris dostává ránu do hlavy...

Po ráně sice francouzský reprezentant utrpěl otřes mozku a ztratil vědomí, ale zápas dochytal. "Hugo si stále nic nepamatuje. Nebyla to jednoduchá situace, ale jsem rád, že je v pořádku," řekl kouč Totenhamu André Villas-Boas, který ani po nebezpečném střetu svého svěřence nevyměnil za amerického veterána Brada Friedela.

Lloris měl přitom nesmírné štěstí, belgickému útočníkovi je sice teprve dvacet let, jenže se 191 centimetry a 94 kilogramy je jakákoliv srážka s ním snad předurčena k drtivému účinku na soupeře. Jen ho srovnejte s o dvacet centimetrů menším střízlíkem Huntem, po jehož nájezdu skončil Čech na operačním sále...

VIDEO | Takhle Čecha zranil Hunt v roce 2006

"Lékař mi signalizoval, že Hugo nemůže pokračovat. Že netuší, kde je a co se děje. Ale vypadal v pořádku a sám dal najevo, že chce na hřišti zůstat. Rozhodl jsem se ho nestřídat," překvapil v pozápasovém rozhovoru portugalský trenér. "Jeho zákroky ve zbytku zápasu to jenom potvrdily."

Lloris skutečně ve zbývajících minutách několikrát svému týmu pomohl, i díky jeho zásahům udrželi "Spurs" proti Evertonu čisté konto. Při remíze 0:0 ale opět potvrdili nevýraznou střeleckou formu, v posledních deseti ligových zápasech vstřelili pouze devět gólů. Přesto mohou mluvit o štěstí. Nechybělo mnoho a vedle bodů přišel Tottenham i o brankářskou jedničku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud