13. dubna 2014 • 20:15

Kalas bavil u Krause: Když v Chelsea potřebují kužel, postaví mě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě dostal od Josého Mourinha příslib, že za Chelsea odehraje v sezoně 15 - 20 zápasů. Jenže v přípravě si Tomáš Kalas zlomil nohu a celý rok jen paběrkuje. Svou situaci nevyužitého náhradníka komentoval dvacetiletý mladík v Show Jana Krause s humorem. "Třeba mě nepovažjí za fotbalistu," smál se.



Kalas byl spolu s pěveckým párem Darou Rolinc, Rytmusem a spisovatelkou Ivou Pekárkovou hostem speciálního dílu, který televize Prima natočila přímo v Londýně.

Mladý, talentovaný obránce svou bezprostředností od prvních minut bavil zaplněný sál. "Chelsea má málo obránců, ale dobrých. Chtěl jsem odejít na hostování aspoň na půl roku nebo na rok, ale bylo mi to zakázáno," odpověděl upřímně na dotaz, proč ho Chelsea chce v týmu, ale vůbec jej nepustí na trávník.

Role Kalase v hvězdami našlapaném týmu je opravdu nevděčná. Na hřiště se dostal letos jen dvakrát. "V Lize mistrů proti Galatasaray jsem se nedotkl balonu, ani nemůžu říct, že jsem hrál," řekl ke svému vystoupení, které trvalo pouze pár desítek vteřin.

"Zpotil jsem se víc při rozcvičce než na hřišti. Půlroku zpátky proti Arsenalu to bylo lepší, nastoupil jsem na celou minutu," dodal a rozesmál publikum.

Kvůli věčnému sezení na lavičce či na tribuně si ho Jan Kraus během vysílání hodně dobíral. "To byste mohl psát román Na lavičce," poznamenal vtipně. "Jsem takový tréninkový hráč  do počtu. Když potřebují kužel, tak postaví mě. Když někdo náhodou chybí na levém obránci, tak půjdu na levého obránce," popsal Kalas svou současnou situaci.

Tomáš Kalas, český stoper patřící Chelsea
Tomáš Kalas, český stoper patřící Chelsea

Proč tedy nezajde za koučem Mourinhem, aby svou nepříjemnou pozici náhradníka vyřešil? "Já už bych za ním byl víckrát. Můžu se zeptat, ale on toho dokázal o hodně víc než já, než abych ho tam seřval..." odpověděl s respektem vůči hlavnímu bossovi "blues".

"On za mnou přišel na začátku sezony, že odehraju 15 až 20 zápasů, což už asi nestihnu, Já mu věřil, ale pak jsem si zlomil nohu," objasnil jeden z důvodů, proč nedostává šanci na trávníku.

"Byl jsem vzat za hodně důležitého člena kádru. Přeci jen na lávku nebo na tribunu někoho potřebujete. Nejdřív na tribuně, teď jsem povýšil, už chodím na lavičku" dodal s lehkým úsměvem na rtech.

Kalas doufá, že v létě dostane možnost zamířit na hostování, aby mohl hrát a rozvíjet svůj nesporný talent. "Po sezoně se to bude řešit. Rád bych do Německa, do Česka se chci vracet co nejpozději," přiznal mladý stoper.  

  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud