Jan Vacek
26. prosince 2014 • 21:00

Sladký návrat Rosického. Dal vítězný gól, fandové tleskali vestoje

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

11. květen 2014. Pro většinu lidí obyčejný den, pro Tomáše Rosického však vzpomínka na poslední duel v Premier League, do kterého nastoupil jako člen základní sestavy Arsenalu. Od té doby musel kapitán české reprezentace čekat na příležitost, trýznivé období trvalo déle než sedm měsíců. Nyní je ovšem u konce, Rosický naskočil do bitvy proti Queens Park Rangers a vítězným gólem určil triumf „kanonýrů“ 2:1.



Manažer Arsenalu Arséne Wenger během podzimu neustále opakoval, jak je pro něj Tomáš Rosický důležitým hráčem, na herním vytížení zkušeného záložníka se však slova francouzského kouče nijak neodrážela. O to bylo větší překvapení, když se někdejší hráč Sparty či Dortmundu objevil v základní sestavě pro duel s QPR. Po dlouhých sedmi měsících!

Rosickému do elitní jedenáctky pomohlo zranění středního záložníka Alexe-Oxlade Chamberleina, nabídnutou příležitost chytil pevně do ruky. Od úvodních minut hýřil aktivitou a sebevědomím. Žádné hájení, žádné omluvy pro nerozehranost. Nic takového český reprezentant nepotřeboval. „S Rosickým je hra Arsenalu o poznání rychlejší,“ shodovali se napříč sociálními sítěmi příznivci Arsenalu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - QPR 2:1
Video se připravuje ...

Skutečně. Rosický dokázal mužstvo, které v posledních týdnech sžíraly mdlé výkony, pořádně probrat. Kdykoli měl balon na noze, vydal se s ním přímočaře k brance soupeře, své parťáky zásoboval nápaditými přihrávkami. Jaký to rozdíl oproti mnoha dalším hráčům Arsenalu, kteří povětšinou volí alibistickou rozehrávku přes obránce.

Za svůj sympatický výkon byl Rosický ve druhém poločase odměněn. Arsenal vedl 1:0 a po vyloučení Oliviera Girouda se chystal bránit těsný náskok, v 65. minutě se však k balonu probojoval útočník domácích Alexis Sánchez, pohotově s ním protančil kolem čtyř obránců QPR a předložil zcela nekrytému Tomáši Rosickému, jenž pravačkou neomylně navýšil náskok Arsenalu.

Tenhle gól, jenž tradičním sevřením pěstí oslavil i trenér Wenger, se později ukázal jako vítězný. Když Rosický v 83. minutě přepouštěl své místo Calumu Chambersovi, fanoušci mu tleskali vestoje. Čtyřiatřicetiletý záložník splnil přesně to, co se od něj očekávalo. Byl připravený. Když ho Arsenal potřeboval, dokázal mu pomoci fantastickým výkonem.

Nyní je na manažeru Wengerovi, jak českého reprezentanta využije v následujících týdnech a měsících. Rosický však pro vylepšení své pozice mohl na hřišti jen těžko udělat víc.

Český záložník Tomáš Rosický střílí vítězný gól Arsenalu v derby s QPR.
Český záložník Tomáš Rosický střílí vítězný gól Arsenalu v derby s QPR.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud