2. ledna 2015 • 12:28

Penalta pro Liverpool. Po zásahu do obličeje sudí pískl ruku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Liverpool šlo o velmi smutné odpoledne. Fotbalisté celku, který loni útočil na mistrovský titul, se na domácím hřišti trápili i s posledním Leicesterem a uhráli jen remízu 2:2. "Reds" přišli o vedení 2:0, oba góly obstaral z penalty kapitán Steven Gerrard. U té první došlo k přehmatu sudího Mika Jonese - obránce Morgana totiž ve skluzu trefil míč do obličeje, nikoliv do ruky, jak se domníval hlavní sudí.



Liverpool začal na vyprodaném Anfieldu velmi vlažně, přesto šel do vedení. Jenže po situaci, na kterou nikdo z týmu nemůže být zvlášť pyšný. Co se přesně stalo?

V 17. minutě uvolnil Coutinho nádherně do úniku Sterlinga. Přihrávku liverpoolského útočníka poté ve vápně skluzem blokoval obránce Morgan. Ruka, penalta! Sudí Mike Jones pískl, hosté protestovali marně. Morgan rozhodčímu ukazoval, že ho balon trefil do obličeje, nikoliv do horní končetiny. Protesty mu byly k ničemu, kopala se penalta. Gerrard se postavil k bílému puntíku a bezpečně proměnil.

"To byla nejhůř odpískaná penalta, jakou jsem kdy viděl," napsal na Twitter Gary Lineker, bývalý anglický reprezentant a uznávaný expert stanice Sky Sport. "Vždyť to Morgana trefilo do obličeje," divil se muž, který s velkým fotbalem začínal právě v Leicesteru. Opakované záběry skutečně dokazují, že se o žádnou ruku nejednalo a Jones pískl chybně.

VIDEO: v sestřihu z utkání se podívejte na obě penaltové situace

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Leicester 2:2
Video se připravuje ...

"Mike Jones začal nový rok velmi nešťastně. Daroval Liverpoolu penaltu, když Wese Morgana z Leicesteru zasáhl míč do hlavy. Myslel si, že trefil rameno, ale záznamy prokázaly, že se mýlil. Není možné, aby rozhodčí pískl něco, co se nestalo," okomentoval celou situaci pro Daily Mail bývalý sudí Graham Poll, uznávaný rozhodčí se zkušenostmi z Premier League i největších mezinárodních zápasů.

Aby toho nebylo málo, Jones Liverpoolu pískl ještě jednu penaltu. Ve 39. minutě Coutinho pronikl přes několik hráčů do vápna a jeho pas přistál na ruce Dannyho Simpsona. Tentokrát ale sudí rozhodl správně a Gerrard mohl zvýšit na 2:0.

O snadno získané vedení domácí nakonec přišli. V rozmezí dvou minut ve druhém poločase dvakrát inkasovali a Leicester si z Anfield Road odvezl i tak senzační bod za remízu 2:2. Nebýt chyby sudího, mohli vyválčit ještě lepší výsledek.

"Viděl jsem to, co ostatní. Ale stalo se to velmi rychle," hodnotil první penaltovou situaci trenér Leicesteru Nigel Person. "Podle mě to opět rozpoutá debatu o využití moderní technik ve fotbale. Rozhodčí mohli během pár vteřin zjistit, jak celé situace vypadala. My jsme se bohužel s takovou věcí museli v prvním poločase vypořádat dvakrát," mrzelo hostujícího kouče.

Wes Morgan blokuje přihrávku Raheema Sterlinga z Liverpoolu. Míč zasáhl obránce Leicesteru do obličeje, přesto sudí pískl penaltu
Wes Morgan blokuje přihrávku Raheema Sterlinga z Liverpoolu. Míč zasáhl obránce Leicesteru do obličeje, přesto sudí pískl penaltu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud