Jan Vacek
19. ledna 2015 • 11:00

Žádný výsměch Gerrardovi, vyzývá Mourinho. Před lety ho chtěl získat

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé roky stáli na opačné straně barikády, svedli spolu spoustu velkých bitev. Manažer Chelsea José Mourinho a srdce Liverpoolu Steven Gerrard. V úterý večer se spolu v semifinále Ligového poháru znovu potkají, portugalský kouč před očekávaným duelem apeluje na vlastní fanoušky. „Posměšky nemáme zapotřebí,“ hlásí důrazně.



Steven Gerrard napsal v Liverpoolu dlouhou kapitolu. A pořádně úspěšnou. Se slavným klubem triumfoval v Lize mistrů, Anglickém i domácím poháru. Ligový titul však s „reds“ nikdy nezískal, v minulé sezoně k němu měl hodně blízko. V klíčovém duelu proti Chelsea však udělal obrovskou chybu, když uklouzl a pomohl tak londýnskému klubu k zisku tří bodů.

Fanoušci „blues“ si pochopitelně tuhle událost rádi připomínají, s posměšnými popěvky na Gerrardovu adresu se však José Mourinho neztotožňuje. „Abych byl upřímný, píseň, kterou fanoušci zpívají, se mi vůbec nelíbí,“ zdůraznil někdejší trenér Realu Madrid či Interu Milán.

„Ze začátku to možná byla dobrá zábava, ale když se to neustále opakuje, už to není ono. Tím spíš, že se jedná o hráče, který toho ve své kariéře tolik dokázal. Nemyslím si, že se k něčemu takovému musí naši fanoušci uchylovat, mají spoustu lepších pokřiků a písní,“ dodal Mourinho.

Poté, co Steven Gerrard udělal velkou chybu v zápase s Chelsea, si z něj fanoušci na internetu dělají legraci
Poté, co Steven Gerrard udělal velkou chybu v zápase s Chelsea, si z něj fanoušci na internetu dělají legraci

Ten se nikdy netajil svým obdivem k Gerrardovi, před lety ho dokonce chtěl přivést na Stamford Bridge. „Udělali jsme všechno, aby se nám ho povedlo podepsat. Chybělo jen málo,“ vzpomíná charismatický manažer. „Snil jsem o tom, že budu mít ve středu pole trojici Makelele, Lampard, Gerrrad,“ doplňuje jedním dechem.

Mourinho však chápe, proč dlouholetý kapitán Liverpoolu vábení velkého rivala nevyslyšel. „A musím ho za to respektovat. Vždycky patřil červené, jeho rozhodnutí bylo správné. Pamatuji si na jeho slova, kdy říkal, že by nikdy nedokázal proti Liverpoolu vstřelit góly. To jsou úžasná slova,“ ocenil závěrem Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud