21. ledna 2015 • 12:03

Čech nechytal, Mourinho ho i tak chválil: Patří mezi nejlepší brankáře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čistá konta, z 11 zápasů jediná remíza, žádná prohra. Ani takové luxusní statistiky nepomohly Petru Čechovi k tomu, aby se na delší dobu usadil v brance Chelsea. V úvodním semifinále Ligového poháru s Liverpoolem (1:1) se mezi tyče vrátil Thibaut Courtois a vedl si skvěle. "Vrátit ho do branky bylo snadné rozhodnutí. Máme dva ze tří nejlepších gólmanů na světě," pochvaloval si po utkání trenér José Mourinho.



Velké téma okolo brankářské dvojice Chelsea neustává. Poté, co vyléčil palec na ruce, si do branky po třízápasové pauze stoupl Thibaut Courtois . Čech , který odchytal předchozí duely s výhrou a bez inkasované branky, sledoval počínání svého mladšího kolegy proti Liverpoolu jen z lavičky.

"Premier League je plná skvělých brankářů. Ale my máme dva nejlepší, takže to pro mě bylo snadné rozhodnutí," odpověděl Mourinho na otázku, jak před úvodním duelem semifinále Ligového poháru řešil otázku brankáře. "Oba chytají výborně a zvedají mužstvu sebevědomí, to je skvělé. Rozhodl jsem se podle druhu zápasu, který nás čekal," dodal "Mou".

Nutno podotknout, že Mourinho měl šťastnou ruku. Courtois se do branky vrátil ve velkém stylu. Na Anfield Road na jeho branku Liverpool vyslal dvacet střel, předvedl několik fantastických zákroků. Například britský list Daily Mail jeho počínání ohodnotil známkou 8,5 z 10, nejvyšší ze všech hráčů.

Jestliže Čech kryl spolehlivě záda obraně "Blues" v minulých zápasech, belgický supertalent na Anfield Road předvedl, proč zatím ve většině zápasů dostává přednost on. "Je skvělé, že máme dva takové brankáře. Myslím, že nejlepší tři gólmani na světě jsou Petr (Čech), Courtois a Neuer," ocenil kouč Chelsea.

Mourinhova chvála se Čechovi určitě poslouchá pěkně, jenže místo v sestavě mu nezajistí. Je velmi pravděpodobné, že v klíčových duelech bude dál nasazován 22letý Courtois. "Jejich gólman byl skvělý, ale jednou hrál rukou mimo vápno," podotkl po remízovém duelu kouč Liverpoolu Brendan Rodgers.

Petr Čech, brankářská ikona fotbalové Chelsea
Petr Čech, brankářská ikona fotbalové Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud