7. února 2015 • 04:40

Nevrlý kouč Mourinho: S novináři mluvím, protože musím

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ASTON VILLA - CHELSEA 16:00 ONLINE | Na tiskovku přišel, ale velkou radost z toho neměl. José Mourinho se po delší odmlce posadil před novináře, aby promluvil o sobotním zápase s Aston Villou. Na portugalském trenérovi bylo znát, že mediální povinnosti tentokrát plní z donucení.



Mourinho promluvil veřejně poprvé od chvíle, co ho anglická asociace potrestala pokutou 25 000 liber (asi 932 tisíc korun), kterou obdržel za prohlášení, že je proti Chelsea vedena kampaň ovlivňující rozhodčí.

Portugalský kouč neskákal radostí do stropu, když v pátek před novináře usedl. "Víte, proč jsem tady. Nemůžete očekávat, že z toho budu nějak extra nadšený," řekl Mourinho. Poté jen suše dodal, že nebýt hrozby další pokuty, pro veřejnost by znovu nemluvil.

Úspěšný kouč odpovídal na otázky stroze, chováním dával najevo, že nepřišel úplně dobrovolně. Například útočníka Costu, který v sobotu s Aston Villou nemůže nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu, pojmenoval jen jako Hráče.

Chelsea na protest s rozhodnutím ohledně odstavení svého nejlepšího střelce minulý týden neuspořádala povinnou tiskovou konferenci před zápasem s Manchesterem City (1:1), Mourinho nemluvil ani po skončení remízového zápasu.

"Když chcete, můžete i z ticha udělat velký povyk. Záleží na vás, co chcete udělat. Mohli jste, Mohli. Mohli jste z mého mlčení udělat povyk, protože znáte důvod mého mlčení. Je to na vás. Kdybych byl novinářem, z ticha bych vytvořil mnoho slov," prohlásil Mourinho.

K trestu pro Costu, který dodatečně obdržel za dvě šlápnutí hráčů v pohárovém zápase s Liverpoolem, se ani dodatečně vrátit nechtěl. "Nechci o tom přemýšlet, kdybych něco řekl, mohl bych být znovu potrestán. Mohli by si (vedení asociace) přečíst můj komentář a to já nechci," uzavřel.

Na další dotazy novinářů sice Mourinho odpovídal, ale často jen povrchně nebo povýšeně. Tak, aby bylo cítit, že novináře si vychutnává on, ne oni jeho.

Jestli si "jeho" Chelsea vychutná v sobotu Aston Villu, můžete na iSport.cz sledovat od 16:00 ONLINE. Ze všech utkání anglické Premier League také přineseme exkluzivní sestřihy a videa.

Trenér Chelsea José Mourinho měl opět k výkonu rozhodčích připomínky
Trenér Chelsea José Mourinho měl opět k výkonu rozhodčích připomínky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud