11. února 2015 • 17:22

PĚT důvodů, proč United vadnou: Rooney v záloze, obrana bez posil

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále to není ten starý dobrý Manchester United. Pryč jsou doby, kdy fotbalisté Red Devils naháněli strach po celé Evropě. Mašina z Old Trafford se zasekla a není schopná se nastartovat zpět na plné obrátky ani po příchodu ambiciózního kouče Louise van Gaala. Co u momentálně pátého týmu Premier League nefunguje?



Špatná souhra Falcaa s Van Persiem

Robin van Persie marně hledá dřívější formuFoto Reuters

Útok snů? Zatím jen podle jmen. Společná cena Robina van Persieho a Falcaa na trhu atakuje astronomickou hranici tří miliard korun, ale ani takhle luxusní materiál nemusí být zárukou úspěchu. Souhra světových es je zatím daleko za očekáváním. Když už se dostanou do šance, většinou neuspějí. Stačí zmínit vizitku Falcaa, který vstřelil v anglické lize pouhé čtyři góly a v průměru vypustí na branku soupeře ubohou jednu střelu za zápas! Devítigólový Van Persie je přeci jen produktivnější, ale ke své dřívější formě má Nizozemec rovněž daleko.

Rooney v záloze

Z útočníka záložníkem. Wayne Rooney hledá na novém postu dřívější pohodu.Foto Reuters

Anglický reprezentant Wayne Rooney se po příchodu Falcaa přesunul do záložní řady. Díky takřka bezednému fyzickému fondu a dobré defenzivní činnosti je schopný odjezdit každý zápas na 100 procent. Bránění ale stojí Rooneyho spoustu sil, a proto se nedostává tolik do zakončení. Za pět zápasů Premier League od začátku roku nevystřelil kapitán United ani jednou na branku soupeře. Pokud se Falcao s Van Persiem neproberou, měl by se Rooney vrátit do útoku.

Hodně nakopávaných míčů

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal si určitě představoval lepší výsledkyFoto EPA

Při pohledu na hru United nemáte pocit, že byste sledovali zrovna fotbalovu modernu. Už pod prvním nástupcem Alexe Fergusona Davidem Moyesem se Red Devils mnohem častěji uchylovali k nákopům než v éře legendárního Skota. V této sezoně je tento ukazatel ještě výraznější. Svěřenci Louise van Gaala jsou v počtu dlouhých míčích v pořadí druhým klubem Premier League. Více jich nasbíralo pouze o záchranu bojující Burnley.

Žádná posila do obrany

Obrana United nešlape, jak by měla. Na snímku Phil Jones (vlevo).Foto Reuters

Na hrotu, v záloze i mezi tyčemi mají United hodně našlapaný tým. Pouze obrana v tomto ohledu pokulhává. Mladá a nezkušená defenzíva Rudých ďáblů vyrábí často hloupé chyby, které soupeři nemilosrdně trestají. Kdyby v brance nestál famózní David de Gea, anglický gigant by ani zdaleka nefiguroval na pohárových příčkách. Během podzimu se spekulovalo o příchodu několika zkušených zadákovi. Mluvilo se hlavně o Diego Godínovi z Atlétika Madrid, Barcelonském Dani Alvésovi či Matsi Hummelsovi z Dortmundu. Ani jeden ze zmíněných však na Old Trafford v zimě rudý dres neoblékl.

Špatná forma Di Maríi

Ángel di María přišel do Manchesteru United za rekordní sumuFoto Reuters

Na Old Trafford přišel v létě  za rekordních 2,1 miliardy korun a měl patřit mezi hlavní ofenzivní esa anglického klubu. Tahle teorie o Di Maríovi se ale zatím nenaplnila. Argentinský reprezentant na hřišti často mění posty a nemůže se naladit na tu správnou notu. V dresu Realu Madrid byl daleko dynamičtější, sebevědomější. Za šestnáct utkání Premier League si připsal jen tři góly a šest asistencí. Vicemistr světa je často zužován zraněními. Nedávno zkritizoval Di Maríu i trenér Van Gaal za to, že hraje příliš sobecky, i proto se spekulovalo o možném odchodu záložníka do PSG.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Southampton 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Aston Villa - Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud