5. března 2015 • 18:08

Výrazy po gólu United. Van Gaal: Já to říkal. Giggs: Hrajeme hrozně

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrávají, ale jak…? Ne všichni jsou se způsobem, jakým si fotbalisté Manchesteru United počínají v anglické Premier League spokojeni navzdory průběžnému čtvrtému místu v tabulce. Naplno to ukázaly emoce na lavičce Rudých ďáblů po vítězném gólu v Newcastlu. Zatímco trenér Louis van Gaal jásal se zaťatou pěstí, jeho asistent a klubová legenda Ryan Giggs všechno sledoval s kamennou tváří.



Byl to moment, o mnohém vypovídající. Van Gaal nadšeně zvedl ruku nad hlavu, zařval si a hned spěchal ke Giggsovi a pěst mu položil na tvář. Vypadá to, jako by Van Gaal říkal: „Já věděl, že dáme gól.“ Ale Giggsův výraz hovořil v jiném smyslu: „Zvládli jsme to, ale na euforii to určitě není. Hrajeme hrozně.“

A to je i názor řady fanoušků velkoklubu, který se po propadu vrací zpátky na výsluní. Kdyby totiž brankář Newcastlu Tim Krull v 90. minutě fatálně nechyboval a naservíroval míč na vítěznou trefu Ashley Youngovi z United, skončilo by utkání mnohem zaslouženější remízou. Nálada by byla rázem zcela jiná.

TOP 5 zákroků Premier League: Krull se zaskvěl, pak selhal
Video se připravuje ...

„Hlavní filozofií United je útok,“ tvrdil Giggs poté, co se dočasně ujal trenérské funkce na konci minulé sezony. Van Gaal však razí jiné představy a v tomto ohledu se chce oprostit od veleúspěšné éry trenérského mohykána Alexe Fergusona, který na Old Trafford vládnul 26 let.

„Pokud jste trenérem takového klubu, musíte mít koule a nebát se jít do rizika. Útok by měl být prioritou.“ prohlásil nedávno Paul Scholes, který se na trávníku podílel stejně jako Giggs téměř na všech velkých úspěších United z předchozích dvou dekád.

Naopak někdejší obránce United Gary Neville naopak nabádá, aby fanoušci přijali skutečnost, že Van Gaalova éra bude jiná. „Je to stejné jako rozejít se po čtvrt století se svojí partnerkou a chtít po nové, aby vypadala stejně,“ tvrdí ve svém sloupku pro Daily Telegraph.

Alespoň Nevilla svým přístupem dokázal Van Gaal přesvědčit. Ale nedůvěřivých fanoušků je stále dost. V Manchesteru United mají na čem pracovat.

Gólová radost Ashleyho Younga.
Gólová radost Ashleyho Younga.

TOP 5 gólů Premier League: Úžasné Townsendovo sólo
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud