11. března 2015 • 18:35

Kolik za Čecha? Vyplatil by se za 390 milionů, počítají v Anglii

Autor: zaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Arsenalu postrádají brankáře světové extratřídy a je možné, že si Petr Čech bude na konci sezony hledat nové působiště. To jsou hlavní důvody, proč britský list Daily Mail spojuje brankáře české reprezentace s týmem Tomáše Rosického. A přichází i s odhadem ceny, kterou by mohla žádat Chelsea. Měla by se točit kolem 10 milionů liber (zhruba 390 milionů korun).



Polák Sczesny ani Kolumbijec Ospina zatím nedokázali, že jsou brankáři světových kvalit. Klub jako je Arsenal, už si prostě nemůže dovolit dál čekat. Potřebuje vyřešit problém, který trvá prakticky od dob, kdy v klubu po několika letech končil legendární strážce svatyně Gunners David Seaman. 

Mourinho se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že by si Čecha rád ponechal, ale zároveň dodal, že je v zásadě na něm, zda bude chtít odejít. Bude ovšem požadovat částku odpovídající jeho kvalitám. Sám trenér Blues řadí Petra Čecha mezi tři nejlepší brankáře světa.

Daily Mail nabízí srovnání s dosud největšími brankářskými přestupy. " Gianluigi Buffon odcházel v roce 2001 z Parmy do Juventusu za zhruba 32 milionů liber. Manuel Neuer za 19 milionů do Bayernu v roce 2011 a David De Gea v témže roce za 18 milionů do Manchesteru United. Všem však bylo tehdy 25 let nebo méně", uvádí britský list.

Stejná trefa jako Lehmann?

Tolik asi Chelsea nemůže čekat právě vzhledem k věku svojí brankářské dvojky. Petru Čechovi je 33 let. Pro stanovení ceny připomínají Simona Mignoleta z Liverpoolu. "Ten stál zhruba 9 milionů eur. Čech je sice starší, ale za to dosahuje vyšších kvalit. Odpovídající částka na kterou by mohl kývnout jak Arsenal, tak i Chelsea je tedy nějakých 10 milionů liber," vypočítává. 

Trenér Arséne Wenger by neměl váhat. Už jednou se mu podobný tah se starším brankářem vyplatil, když v roce 2003 přivedl tehdy čtyřiatřicetiletou jedničku Borussie Dortmund Jense Lehmanna. Ten se pak v brance londýnského týmu usadil na dalších pět let. Pomohl vyhrát titul v roce 2004 a dokráčel s Arsenalem až do finále Ligy mistrů o dva roky později.  

Stejná šance se otevírá i proČecha. "Absence světového brankáře Arsenal brzdí. Čech může hrát na vrcholu další čtyři roky, což z něj dělá ideálního kandidáta - navíc za 10 milionů", dodávají v deníku Daily Mail.

TOP 5 zákroků Premier League: Parádní Čechův reflex na čáře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud