21. března 2015 • 15:38

Bony dal PRVNÍ gól za City. Zastínil ho šokující přehmat sudího

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak se dočkal. Bývalý sparťanský útočník Bony Wilfried vstřelil svůj první gól za Manchester City. Miliardová zimní posila ze Swansea se postarala o první trefu favorita při vítězství 3:0 nad West Bromwich Albion a pomohla obhájcům titulu v prvním utkání 30. kola k udržení druhé příčky v Premier League.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 3. • 13:45
Manchester City
Manchester City
3:0
ONLINE
21. března
13:45
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
Góly

Domácí: 27. Bony, 40. Fernando, 77. Silva

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Mangala, Clichy – Navas, Fernando, Lampard (65. Jovetić), Silva (80. Džeko) – Bony, Agüero.

Hosté: Myhill – Dawson, McAuley, Lescott, Olsson – Sessègnon (89. Mulumbu), D. Fletcher (C), Baird, Gardner, Morrison – Berahino (86. Anichebe).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Demichelis, Džeko, Fernandinho, Jovetić, Milner, Sagna

Hosté: Anichebe, Davidson, Mulumbu, Nabi, Rose, Wisdom, Pocognoli

Karty

Hosté: McAuley (č)

Rozhodčí

Swarbrick

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Jenže Bonyho gól nebyl zdaleka nejdiskutovanějším momentem zápasu. Jeho průběh totiž výrazně poznamenal kontroverzní přehmat sudího Neila Swabricka, který si spletl dva hráče poraženého týmu.

Už ve druhé minutě vyloučil Craiga Dawsona z West Bromwiche. Jenže nedovolený zákrok proti Bonymu Wilfriedovi těsně před pokutovým územím Dawnsonův spoluhráč Gareth McAuley. Prostě velký zmatek! Protesty na trávníku byly marné. Svůj mylný verdikt sudí Swabrick nezměnil.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - West Bromwich 3:0
Video se připravuje ...

Po zápase se ozvaly názory, podle kterých by moderní technologie měly hlídat ve fotbale nejen brankovou čáru, ale měly být použity i při podobně sporných momentech.

"Pokud můžeme pomoci v tom, že by si rozhodčí mohli dvakrát za zápas na půl minuty zavolat, možná by to zastavilo řeči o jejich výkonech a bavili bychom se víc o samotných zápasech," řekl trenér West Bromwiche Tony Pulis. "Něco se musí udělat, pokud se budou podobné věci opakovat," připojil se i bývalý útočník Blackburnu Jason Roberts.

A to nebyla poslední pohroma. Na stadionu Manchesteru City došlo během zápasu k výpadku vody, tudíž se nemohli diváci občerstvit, ani splachovat záchody.

Sporný moment, po kterém sudí vyloučil špatného hráče. Gareth McAuley přihlíží střetu Bonyho Wilfrieda s Craigen Dawsonem.
Sporný moment, po kterém sudí vyloučil špatného hráče. Gareth McAuley přihlíží střetu Bonyho Wilfrieda s Craigen Dawsonem.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud