1. dubna 2015 • 10:50

Abramovič se už měl rozhodnout: Čecha pustím z Chelsea pryč

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Varianta, že Petr Čech bude v létě následovat osud Franka Lamparda či Ashleyho Colea, vypadá čím dál reálněji. Podle britského listu Daily Mirror je majitel Chelsea Roman Abramovič připravený na to, že dlouholetá jednička klub po sezoně opustí. Ruský miliardář prý Čechovi bránit nebude - oba k sobě chovají velkou úctu a Abramovič mu chce dovolit zamířit do týmu, kde by měl šanci pravidelně chytat. Zájemce bude stát minimálně 10 milionů liber (zhruba 380 milionů korun).



Čech na reprezentačním srazu minulý týden jasně prohlásil, že jako dvojka za Thibautem Courtoisem další sezonu působit nechce. To by však znamenalo opustit Chelsea, kde působí od roku 2004.

"Máme dva ze tří nejlepších gólmanů na světě," zopakoval už několikrát trenér José Mourinho . Ani on ale pravděpodobně nezabrání tomu, aby starší z dvojice Stamford Bridge opustil. "Nebudu Petra přemlouvat, aby zůstal, i když bych si to moc přál. Ale budu za něj chtít obrovský balík peněz," neskrýval portugalský kouč.

Balík peněz podle britských médií znamená částku okolo 10 milionů liber (zhruba 380 milionů korun). 32letý Čech má v Chelsea smlouvu do léta 2016, nicméně v případě fungujícího zdraví se může ještě několik sezon držet na gólmanském vrcholu.

Zájemci už samozřejmě jsou v pozoru. Nejvážněji vypadá interes ze strany Arsenalu. Londýnský klub po Čechovi pošilhával už v létě, trenér Wenger si ale nakonec předložení oficiální nabídky rozmysel.

V létě 2015 ale může nastat jiná situace. Jednou z priorit Arsenalu bude právě shánění brankáře číslo jedna. Momentálně za Arsenal chytá David Ospina, s Wojciechem Szczęsnym v klubu taková spokojenost nepanuje. Čech by tedy v týmu, kde je nejzkušenějším hráčem Tomáš Rosický , měl poměrně slušnou šanci dostat se do brány.

"O jeho příchodu se psalo už v zimě, ale to jsem věděl, že to není pravda. Jestli se v té věci na plánech Arsenalu něco změnilo směrem k létu, to nevím. Ale v zimě to tam prostě vůbec nebylo," řekl kapitán národního týmu na reprezentačním srazu.

Pro Čecha by však mohlo být důležité, že mu v odchodu nebude bránit ani "Pan Chelsea." Britský Daily Mirror totiž informuje o tom, že Roman Abramovič je v případě zajímavé nabídky ochotný Čecha do jiného klubu pustit.

V souvislosti s Čechem se mluvilo i o zájmu dalších klubů, asi nejlákavěji vypadalo spojení s Realem Madrid. Tam by totiž v létě měl končit legendární Iker Casillas , člen zlaté španělské generace.

Čech je vedle Johna Terryho a Didiera Drogby nejdéle figurujícím hráčem na soupisce Chelsea. Stal se klubovou legendou, vyhrál všechny myslitelné trofeje a drží řad rekordů. Že se ale Chelsea takových hráčů dokáže zbavit, ukazují příklady z nedávné minulosti. Věci už si pakovali Frank Lampard, Ashley Cole, pryč byl i Didier Drogba, který se vrátil před probíhající sezonou.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Everton 1:0. Čech vychytal výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud