24. dubna 2015 • 04:30

Rosický nejspíš opustí Arsenal. V létě by ho měl pustit zadarmo

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup se blíží? Fotbalista Tomáš Rosický je v Arsenalu nespokojený s nedostatkem herního vytížení a nahlas se začíná mluvit o jeho konci. „V létě se chystá odejít,“ napsal britský deník Mirror. „Kanonýři“ patrně neuplatní na českého záložníka opci, takže bude po sezoně volným hráčem.



Arsenal stále drží opci na roční prodloužení smlouvy. Pokud by se rozhodl, že si Rosického ponechá v týmu, stačí ji uplatnit. „Všechno mají v rukou oni. Po reprezentaci se to začne řešit,“ uvedl 34letý fotbalista na posledním srazu národního týmu. A opravdu – podle informací iSport.cz nedávno proběhla schůzka mezi hráčovým agentem Pavlem Paskou a vedením klubu.

Její výsledek zůstává oficiálně utajen. Nicméně i podle zpráv, které prosakují právě z britských médií, se dá předpokládat, že Arsenal po sezoně nebude Rosickému bránit v odchodu.

„Zatímco Mikel Arteta prodloužil smlouvu o jeden rok, Tomáš Rosický se chystá odejít letos v létě,“ informuje Daily Mirror.

Rosický netajil, že mu zápasový rytmus chyběl. Na podzim prakticky vůbec nehrál, a začal si pohrávat s myšlenkou na případný odchod už v lednovém přestupním období. Na stole měl řadu nabídek, oslovila ho i pražská Sparta.

„Když do prosince nehrajete jediný zápas v základu a trh se v lednu otvírá, tak je to velice živé téma a začnete přemýšlet o tom, jestli není čas odejít. Živé to bylo hodně. Ale Arsenal řekl, že mě neprodá, tím to skončilo,“ přiznal před pár týdny Rosický.

Až kolem Vánoc začal pravidelně nastupovat a svými výkony upoutal pozornost fanoušků i expertů. „Hrál, jako by mu bylo dvacet,“ napsal fanouškovský web fresharsenal.com.

„Ale i když v tomto období podával působivé výkony, po návratu zraněných hráčů Wenger znovu sesadil Rosického v hierarchii týmu dolů. Ta nechuť nechat ho v sestavě trvale může souviset s jeho věkem. V říjnu oslaví 35. narozeniny a v kádru je mnoho mladých hráčů. Zdá se, že Rosický nemá v klubu žádnou budoucnost.“

Pikantní by bylo, kdyby se v Arsenalu vystřídal s reprezentačním spoluhráčem Petrem Čechem . Protože i jeho budoucnost se bude po této sezoně intenzivně řešit. „Wenger hledá nového brankáře a Čech je na jeho seznamu,“ píše Mirror.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud