27. dubna 2015 • 10:39

Mourinho: Nudná Chelsea? Nudné je nevyhrát titul 10 let jako Arsenal

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Stadionem se neslo skandování: „Nudná, nudná Chelsea.“ Fanoušci Arsenalu tím dávali hlasitě najevo, že nemají radost z defenzivního vystoupení londýnského rivala. Zápas skončil bez branek. Portugalský kouč José Mourinho jim ale vrátil úder. Tvrdý, nekompromisní. „Nudné je být deset let bez titulu. To je hodně nudné,“ vypálil Mourinho na adresu Arsenalu, který byl v Premier League korunován naposledy v sezoně 2003/2004.



„Fandíte svému klubu a čekáte, čekáte a čekáte tolik let na ligový titul. To je velmi nudné,“ pokračoval Mourinho. „Ten náš 'nudný' tým nastřílel druhý nejvyšší počet branek v Premier League a má nejlepší brankový rozdíl. Pouze Manchester City skóroval vícekrát než my. V době, kdy nemáme Diega Costu a Loica Rémyho a k dispozici je pouze jeden útočník, jsme museli změnit náš dynamický styl hry a nestřílíme tolik gólů jako předtím. I tak jsme ale v tomto pořád druzí.“

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 0:0
Video se připravuje ...

Kouč Chelsea nepřímo poukázal na nedostatek ambicí Arsenalu tím, že zpochybnil střídání svého protějška Arséna Wengera. Ten totiž šest minut před koncem základní hrací doby stáhl útočníka Oliviera Girouda. „Možná, že neskandovali na nás. Když hrajete doma, chcete vyhrát a vystřídáte před koncem forvarda číslo 9, možná, že fanoušci chtějí v tu chvíli vidět vepředu Girouda i Welbecka,“ nabídl svůj úhel pohledu Mourinho.

Chelsea si naopak musela vystačit s Oscarem jako falešným útočníkem, ale i o něj přišla. Didier Drogba ho nahradil už o přestávce. Brazilský záložník byl totiž po srážce s brankářem Davidem Ospinou převezen v poločase do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Jeho start ve středečním utkání s Leicesterem je nejistý. Přitom pokud Chelsea zvládne nadcházející dva zápasy vítězně, definitivně jí připadne titul.

„Musíme získat pět bodů a jsme mistři,“ uvědomuje si Mourinho. „Nic jiného se už ani nestane. Je nemožné, aby Chelsea o titul přišla,“ doplnil Wenger po nedělním utkání.

Mimochodem, trenér Arsenalu se střetl s Mourinhem už potřinácté a ani jednou ho nedokázal porazit. „Kanonýři“ navíc nevyhráli ve vzájemných ligových zápasech s Chelsea už osm utkání v řadě a na gól čekají pět duelů po sobě...

Pro Arsenal to jsou hodně nelichotivé bilance.

José Mourinho v krátké komunikaci s fanoušky ArsenaluFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud