28. dubna 2015 • 18:00

Nejlepší stoper v Anglii? Terry. Odmítl styl Arsenalu i United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestíhá? Už nepatří do sestavy Chelsea? Ani omylem. Z Johna Terryho je i podle statistik nejlepší stoper probíhající sezony Premier League. Kapitán "Blues" nechyběl v lize ani minutu a kráčí za svým čtvrtým titulem. 34letá legenda klubu zároveň důrazně odmítla, že by Chelsea hrála nudný fotbal, jak Mourinhovu úpornou defenzivu nazvali fanoušci Arsenalu.



Osobnost. Kapitán. Vzor. Ikona. Prostě pan NĚKDO. John Terry v Chelsea předvádí mimořádné výkony a po Edenu Hazardovi je nejlepším hráčem celého týmu probíhajícího ročníku. Nejlepší obrana Premier League vychází právě ze schopností svého kapitána, který ani ve 34letech neztrácí na dovednostech.

"Odehrál nejlepší zápas sezony," chválil ho po utkání s Arsenalem (0:0) trenér Mourinho . John Terry zvládl v dresu Chelsea v této sezoně prakticky všechny zápasy ve všech soutěžích. Dál skvěle uplatňuje své jedinečné přednosti - přehled, hru hlavou, organizaci obrany, vyhrané souboje. K tomutéměř nedělá chyby.

Podle statistik uznávané společnosti Opta je dokonce nejlépe hodnoceným stoperem Premier League, zcela po zásluze mu patří místo v ideální jedenáctce sezony. V soutěži vládne v procentu úspěšných přihrávek, vyhraných soubojů, zblokovaných střel i odebraných míčů. S Gary Cahillem, kolegou ze stoperské dvojice, tvoří takřka neprostupné duo.

"V Premier League nastupovalo hodně skvělých stoperů, ale Terry je úplně nejlepší, kterého jsem kdy viděl," vysekl mu poklonu Jamie Carragher, dlouholetá opora zadních řad Liverpoolu. Dávno pryč jsou pochyby o tom, že už Chelsea nemá co dát a nastal čas přepustit pozici mladším. Místo toho si s klubem svého života kráčí pro čtvrtý ligový titul v kariéře.

Statistiky nejlepších stoperů Premier League podle společnosti Opta Statistiky nejlepších stoperů Premier League podle společnosti OptaFoto Sport

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 0:0
Video se připravuje ...

Chelsea udělala důležitý krok v neděli, kdy remizovala 0:0 na hřišti Arsenalu. "Boring, boring Chelsea," skandovali posměšně fanoušci domácího týmu narážející na urputný defenzivní styl trenéra Mourinha.

Terry si ale z uštěpačných poznámek, že se na jejich fotbal nedá dívat, těžkou hlavu nedělá. "Rozhodně nejsme nudní. Když půjdeme a zápas vyhrajeme, nikdo už si nevzpomene na to, že jsme nehráli tak úžasně," mávla rukou legenda anglického fotbalu.

Zároveň si rýpl do stylu hry, který předvádí jiné přední týmy. "Držení míče je skvělá věc. Ale mohli jste to vidět například minulý týden u Manchesteru United (proti Chelsea měli držení míče přes 70 procent a prohráli 0:1). Kontrola míče a "tippy-tappy" fotbal (hra na krátké přihrávky, jak nazval styl Arsenalu Paul Scholes) je báječná věc, ale když nebudete vyhrávat zápasy, nevyhrajete ligu," vzkázal všem pochybovačům.

Po remíze s Arsenalem si Chelsea vytvořila na čele Premier League už desetibodový náskok. Terry, Cahill i Ivanovič patří do ideální ligové jedenáctky sezony a právě oni jsou základním kamenem úspěchu Mourinhovy party, která v lize ze 33 zápasů prohrála pouze dvakrát.

TOP 5 zákroků Premier League: Schmeichelův reflex uhranul Burnley
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Premier League: Signál City... Cuknout, a pak se trefit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud