30. dubna 2015 • 18:13

Nejvíce zranění v Anglii měli United. V této sezoně už 68!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United v této sezoně utrpěli nejvíc zranění z dvaceti účastníků anglické ligy. Lékaři čtvrtého celku tabulky od srpna řešili už 68 různých zdravotních potíží. Jen o dva případy méně měli během 34 odehraných kol soutěže hráči Arsenalu. Vyplývá to ze studie britského listu Daily Telegraph a specializovaného webu Physioroom.com.



Hned dvaadvacet fotbalistů z A-týmu United mělo alespoň jednou nějaký zdravotní problém. Největším manchesterským smolařem byl se šesti zraněními obránce Luke Shaw, o jedno méně měl argentinský záložník Ángel Di María. Například Robin van Persie , Ashley Young a Chris Smalling byli zraněni čtyřikrát a kapitán Wayne Rooney třikrát.

Přes padesát zranění se řešilo v Liverpoolu (52) i v Manchesteru City (51). Naopak suverénní lídr Premier League Chelsea dohromady zaznamenal "jen" 43 případů. Vůbec nejméně zatěžovanou marodku z celé Premier League doposud mělo Burnley (24).

Z hráčů anglické ligy byli od začátku sezony nejčastěji indisponováni Velšan Joe Ledley z Crystal Palace a Ir Jonathan Walters ze Stoke. Oba léčili osm zranění. Při sedmi příležitostech musel navštívit klubové doktory španělský kanonýr Chelsea Diego Costa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud