4. května 2015 • 13:58

Úspěšný Arsenal 2015: Zbaví se Rosického a Flaminiho, pořídí Čecha?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve stínu suverénní Chelsea zrají jako velmi kvalitní víno. Londýnský Arsenal prožívá mimořádnou druhou polovinu sezony, vyhrál 17 z posledních 20 zápasů. Spokojený trenér Wenger přiznal, že do pole v létě neplánuje velké nákupy, mluví se spíš o možném angažování Petra Čecha do branky. Zkušený kouč přiznal, že se klub spíš některých hráčů zbaví. V Anglii se spekuluje o tom, že by se to mohlo týkat dvojice zkušených záložníků Rosický, Flamini.



Arsenal na jaře slušně šlape. Na titul to sice letos opět nestačí, přesto tým bojuje o druhé místo a zůstává ve hře ještě o jednu trofej. V lize porazil Manchester City i Liverpool, remizoval s Chelsea, v poháru vyřadil Manchester United. Velmi slušná sezona, dalo by se říct už teď.

"Hodně jsme se zlepšili, hlavně naše defenziva je od ledna fantastická," těší trenéra Wengera. "Ale sezona se bude hodnotit až na jejím konci. Ještě nás čeká finále FA Cupu (30. května s Aston Villou), uvidíme, jak dopadneme v Premier League. Musíme být hladoví a soustředění až do posledního zápasu," uvědomuje si kouč.

Wengerovi se na jaře téměř vyprázdnila marodka (dlouhodobě chybí jen kapitán Arteta a obránce Debuchy, absentuje i Oxlade-Chamberlain). Trenérovi se podařilo najít ideální sestavu, která momentálně šlape jako hodinky.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 0:0
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

Začalo se dařit Mesutu Özilovi. Německý záložník se dal dohromady zdravotně, přivykl tempu Premier League. "Teď je z něj opravdový lídr," chválí trenér Wenger. Z tvůrčích schopností levonohého středopolaře těží zejména Olivier Giroud, případně Alexis Sánchez. Velmi dobře se jeví také pravý obránce Bellerin, dvacetiletý objev jara ze Španělska.

V nabité jedenáctce momentálně nemá místo Tomáš Rosický , v lize si naposledy zahrál na konci března. Do sestavy se nevejdou ani jiní borci, kteří chtějí víc zápasových minut. Proto už se teď mluví o tom, jak bude vypadat kádr Arsenalu pro příští sezonu.

"Podle mého názoru jsou potřeba brankář, stoper, záložník s dobrým držením míče a kvalitní útočník," pravil legendární útočník Arsenalu Thierry Henry a zmínil příklad Chelsea.  "Minulou sezonu ji něco chybělo, přivedla nějaké hráče a teď má titul."

Na pozici jedničky by mohl přijít Petr Čech , jenž v létě velmi pravděpodobně opustí Chelsea. Zájem by mohl být oboustranný, zkušený český gólman je v Londýně spokojený a stále dosahuje kvalit špičkového světového brankáře.

Paradoxně by se v kádru mohl vystřídat s jiným parťákem z národního týmu. Tomáš Rosický je podle britského Mirroru spolu s Flaminim tím, kdo by mohl v létě opustit klub zadarmo. Wenger má údajně v nejbližších dnech s kapitánem české reprezentace, který v Arsenalu působí už devět let, hovořit o další budoucnosti.

"Nejsme v pozici, abychom něco v létě razantně měnili. Máme silný kádr, k tomu hodně nadějných mladých hráčů," tvrdil přesto Wenger. "V této chvíli nejsme blízko k podpisu žádného hráče. Máme široký kádr, spíš budeme muset nějaké hráče pustit. Navíc se nám z hostování vrátí Podolski, Campbell a Sanogo,“ dodal kouč Arsenalu.

Ideální sestava Arsenalu na jaře

Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Özil, Sánchez - Giroud.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud