16. května 2015 • 20:23

Chorea, emoce i slzy. Anfield se rozloučil s milovaným Gerrardem

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celou svou fotbalovou kariéru strávil v klubu svého srdce. Odmítl nabídky Chelsea, kam ho několikrát lanařil José Mourinho, Realu Madrid či AC Milán. Legendární kapitán Liverpoolu Steven Gerrard se ale rozhodl, že nastal jeho čas. Po této sezoně odejde do USA. A jeho milovaný Anfield mu připravil velkolepou rozlučku.



Zápas, ve kterém šlo Liverpoolu o udržení páté příčky v lize. Žádné terno, řeklo by se. Přesto by chtěli duel proti Crystal Palace zažít na vlastní kůži fanoušci Liverpoolu z celého světa. Šlo totiž o poslední zápas legendárního Gerrarda na domácím stadionu.

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu včetně mládežnických týmů neuvěřitelných 28 let. Není proto divu, že když oznámil svůj odchod, vzalo to mnoho příznivců. Beznadějně vyprodaný Anfield se postaral o to, aby na svůj poslední domácí zápas Gerrard dlouho vzpomínal.

„Den, na který nikdy nezapomenu. Vím, že nikdy nepůjdu sám,“ narážel samotný Gerrard na slavnou liverpoolskou hymnu. Ta pochopitelně nemohla chybět ani v sobotu.

VIDEO | Gerrard se dočkal úžasného přivítání

Ještě mrazivější bylo, když Gerrard poprvé vkročil za doprovodu svých tří malých dcer na trávník. Přivítaly ho bouřící tribuny. A také hráči obou týmů. Ti udělali špalír, kterým kapitán domácích prošel.

Přestože Gerrardem evidentně cloumaly emoce, slzy udržel. To se nedalo říct o mnoha fanoušcích a především fanynkách. Emotivní chvíle musely dojmout každého. Legendárnímu fotbalistovi se dostalo skutečně velkolepého přivítání.

Fanoušci vzdali hold liverpoolské legendě Stevenu Gerrardovi. Ten hrál doma na Anfieldu naposledy v kariéře.
Fanoušci vzdali hold liverpoolské legendě Stevenu Gerrardovi. Ten hrál doma na Anfieldu naposledy v kariéře.

V zápase už ovšem nedostali domácí hráči v čele se svým kapitánem nic zadarmo. Právě naopak. Hosté z Crystal Palace Anfield „vykradli“. Přestože prohrávali, dokázali zápas otočit a zvítězili 3:1.

Přestože tím získali konkurenti Liverpoolu šanci ho v posledním kole předskočit, v hlavní roli byl Steven Gerrard. Kapitán, legenda, lídr. Srdcař, kterého půjde jen těžko nahradit.

Nikdo v Liverpoolu ovšem nepochybuje o tom, že se do klubu jednou vrátí, i když už ne jako hráč. „Dveře má u nás navždy otevřené“ řekl manažer Brendan Rodgers.

Gerrard: Splnil se mi sen

Sám Gerrard byl po zápase hodně dojatý. „Jsem zničený, že už nebudu před těmito fanoušky nikdy hrát,“ litoval miláček červeného publika.

„Když jsem poprvé nastoupil za Liverpool, splnil se mi sen. Všechno ostatní byl pro mě bonus,“ tvrdil Gerrard. Bonus, který čítal 708 zápasů a 185 gólů. S klubem vyhrál mimo jiné Ligu mistrů, dvakrát Anglický a třikrát Ligový pohár, triumfu v domácí soutěži se ale nedočkal.

„Chtěl bych poděkovat každému, kdo mi v kariéře pomohl. Děkuji fanouškům Liverpoolu. Jste nejlepší,“ zakončil kapitán Liverpoolu ke svým příznivcům.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud