22. května 2015 • 13:15

Čech chce na hřiště při rozlučce s Chelsea. Co mu slíbil Mourinho?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěrečné kolo anglické Premier League může znamenat jednu velkou rozlučku. Petr Čech možná v neděli naposledy zasáhne do utkání jako brankář Chelsea. Reprezentační gólman nebyl poslední dva zápasy kvůli svalovému zranění ani na lavičce anglického mistra, v duelu se Sunderlandem ale nejspíš půjde do akce. "Nevím, jestli začne, ale část zápasu odchytá," prozradil na tiskové konferenci trenér José Mourinho.



Petr Čech dělá všechno pro to, aby se stihl uzdravit a v neděli šel do branky. Nejspíš půjde o hodně emotivní odpoledne. Na londýnském Stamford Bridge totiž český gólman možná naposledy nastoupí jako hráč domácího týmu.

Chelsea se zápasem proti Sunderlandu rozloučí s mistrovskou sezonou. Sezonou, kterou poprvé u "blues" strávil Petr Čech z větší části jako náhradník. Český gólman se netají tím, že odmítá slevit z nejvyšších ambic a v létě se přesune jinam, kde bude moc plnit roli jedničky.

Trenér Mourinho už prohlásil, že kdyby záleželo na něm, Čecha by v Chelsea držel i proti jeho vůli. Na pátečním setkání s novináři se ale o české reprezentační jedničce příliš bavit nechtěl. "Je to velmi osobní věc, nechci o tom mluvit. Zůstanu u toho, že budu rád, když zůstane. Je mi ale jedno, kam odejde," vyjádřil se portugalský kouč.

O možnost užit si poslední domácí zápas sezony ale Petra Čecha neochudí, byť gólmana trápilo svalové zranění, do utkání se Sunderlandem zasáhne. "Ještě nevím, jestli od začátku, ale část zápasu odchytá určitě," ujistil Mourinho.

Čech by se v neděli (16:00, ONLINE na iSport.cz) mohl dočkat mimořádně slávy. Fanoušci legendu Chelsea velmi uctívají, mnozí psali, že by stále měl chytat on na úkor mladšího Courtoise . Krom Drogby a kapitána Terryho v týmu nefiguruje hráč, který by v Chelsea měl větší respekt a získal víc trofejí.

Zájemců o služby 33letého gólmana je hodně. Čechovi by se líbilo angažná v jednom týmu z luxusní trojky Arsenal, Manchester United, PSG. V Arsenalu by se mohl potkat s Tomášem Rosickým , na kterého klub uplatnil opci a ponechá si ho i pro příští sezonu.

Brankář Chelsea Petr Čech byl při zápase hokejové MS s Kanadou v centru pozornosti fanoušků
Brankář Chelsea Petr Čech byl při zápase hokejové MS s Kanadou v centru pozornosti fanoušků

Podívejte se, jak Chelsea potvrdila titul a začala slavit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud