22. května 2015 • 14:44

Rosický odmítl USA i Arábii, řekl Paska. Sezonu začne v Arsenalu

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohodnuti byli několik týdnů, k potvrzení došlo až nyní z úst trenéra Arséne Wengera. Tomáš Rosický zůstává v Arsenalu, s klubem se domluvil na upravení stávajícího kontraktu a jeho prodloužení do června 2016. "Tomáš odmítl lukrativní nabídky," prozradil hráčův agent Pavel Paska v rozhovoru pro iSport.cz.



Odejít a víc si zahrát, nebo zůstat a čekat na šanci ve šlapajícím klubu Premier League. Tomáš Rosický nakonec zvolil druhou možnost, když se rozhodl pro pokračování v Arsenalu. V klubu, kde působí už od roku 2006.

"Jednání probíhala už minulý měsíc, čekali jsme, až to Arsenal zveřejní. Už jsme byli dohodnutí dřív. Nedošlo k uplatnění opce, která tam sice byla, ale došlo k upravení smlouvy. Kontrakt jsme upravili a trvá do června 2016," vysvětlil pro iSport.cz hráčův agent Pavel Paska.

Rosický měl možnost Arsenal opustit a jít si vydělat do exotičtějších destinací. "Tomáš odmítl lukrativní nabídky ze Saúdské Arábie, Kataru a Spojených arabských emirátů, byla tam i nabídka z MLS (liga v USA)," prozradil Paska. "Po všech zváženích jsme se rozhodli, že zůstane v Evropě. I kvůli EURO 2016. Sezonu 2015/2016 tak začne v Arsenalu," dodal.

Podle informací iSport.cz ale podepsaný kontrakt ještě neznamená stoprocentní jistotu, že Rosický sezonu v Arsenalu opravdu odehraje. Pokud přijde ještě nějaká zajímavá nabídka během srpna, může na ni kývnout hráč i Arsenal.

Reprezentační kapitán v této sezoně sice vydržel se zdravím, v klubu toho ale mnoho nenahrál. Vyjma období na začátku roku 2015 většinou seděl mezi náhradníky nebo na tribuně. Celkem zasáhl do 24 zápasů, vstřelil tři branky.

Vypadalo to na změnu dresu, o služby 34letého záložníka se hlásila také Sparta. Na Letné i v jiných klubech ale zřejmě budou muset ještě počkat.

Rosický zvolil variantu setrvání v londýnském klubu, v šatně by se brzy mohl přivítat s Petrem Čechem . Toho v neděli čeká velká rozlučka s Chelsea na Stamford Bridge proti Sunderlandu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud