24. května 2015 • 20:42

Trpké loučení. Debakl 1:6, to Gerrard za 17 let v Liverpoolu nezažil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozlučka jako z hororu. Pokud chtěl mít Steven Gerrard, klubová legenda FC Liverpool, v paměti navždy vzpomínku na svůj poslední zápas v dresu „Reds“, měl by si nejspíš prodloužit kariéru. Liverpool totiž prohrál 1:6 na půdě Stoke. Takový debakl za 17 let, které Gerrard za klub z Anfieldu odehrál, nikdy neutrpěl. Pro „Reds“ jde navíc o nejvyšší ligovou porážku od dubna 1963. Slabou útěchou může pro Gerrarda být, že byl autorem jediného gólu svého týmu.



Před týdnem se Gerrard loučil s domácím stadionem „Reds“. Tam mu náladu zkazila prohra se Sunderlandem 1:3. Všichni čekali, že tečka za kariérou musí na hřišti Stoke dopadnout lépe. Jenže…

Když v poločase prohrával Liverpool 0:5, vypadalo to jako hodně nepovedený žert. Takovouhle ostudu přece nemohl Gerrardovi přát ani největší nepřítel. Tým Stoke nemilosrdně sypal soupeři, který nastoupil, jakoby symbolicky v černých dresech, gól za gólem. Pak se sice trefil i Gerrard a zaznamenal 186. trefu za Liverpool, ale skóre se zastavilo na výsledku 6:1.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Liverpool 6:1
Video se připravuje ...

Loučení to tedy bylo „velkolepé“. Takovouhle dardu dostal v lize Liverpool naposledy v dubnu 1963 od Tottenhamu (2:7). Debakl navíc poslal Reds na šesté místo tabulky, což znamená, že tým bude hrát jen kvalifikaci o Evropskou ligu. Přímý postup mu vyfoukl Tottenham, to je další rána pro celek manažera Rodgerse, po jehož odvolání fanoušci volají.

Výkon Liverpoolu sepsul i legendární obránce Jamie Carragher. „Trapný den pro všechny spojené s Liverpoolem, 6:1 je neakceptovatelné. Můj syn odešel v poločase, takže to muselo být špatné!!“ napsal na svůj Twitter.

Náplast na velké zklamání bude muset Gerrard hledat za mořem, kde by měl hrát v MLS za Los Angeles Galaxy. Americké filmové příběhy často končí happyendem, možná se toho svého, fotbalového, dočká v MLS i Gerrard.

Jediná radost. Steven Gerrard se při svém rozlučkovém zápase za Liverpool zapsal mezi střelce. Jenže po debaklu 1:6 na půdě Stoke Gerrard radost určitě neměl.
Jediná radost. Steven Gerrard se při svém rozlučkovém zápase za Liverpool zapsal mezi střelce. Jenže po debaklu 1:6 na půdě Stoke Gerrard radost určitě neměl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud