Jan Vacek
23. června 2015 • 04:58

Co čeká Čecha v Arsenalu? Přízeň fanoušků i obrovské očekávání

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Petra Čecha čeká v Arsenalu nová životní výzvaPetra Čecha čeká v Arsenalu nová životní výzvaFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Jednu ságu ukončil. Důstojně, jak je jeho zvykem. S milovaným Stamford Bridge se gólman Petr Čech rozloučil ziskem mistrovského titulu. A nyní se vydává vstříc nové výzvě. Adresa Emirates Stadium, domovské sídlo Arsenalu. Deník Sport nastiňuje, co reprezentačního brankáře v novém klubu čeká.

     

     

  • Vlídné přijetí od fanoušků

    Ano, Petr Čech byl dlouhé roky oporou i tváří Chelsea. Její branku strážil celých jedenáct sezon. Branku jednoho z největších rivalů Arsenalu. Ale nevraživost? Té se český gólman ze strany příznivců „kanonýrů“ bát nemusí. Díky své povaze totiž nikdy neplatil za „veřejného nepřítele“. Už nyní naopak fanoušci příchod nového brankáře na sociálních oslavují. Uvědomují si, jako moc může Čech klubu pomoci.

    Fanoušci Arsenalu slaví triumf svého týmuFoto Reuters

  • Neotřesitelná pozice jedničky

    To, co neměl poslední rok v Chelsea, se mu nyní dostane v plné míře. Trenér Arsenalu Arséne Wenger dopředu avizoval, že Čech bude jedničkou. Neotřesitelnou, jednoznačnou. Francouzský odborník platí za kouče, který je zvyklý své brankáře podržet. Přesně o takové pozici zkušený gólman snil. Po sezonní odmlce se znovu může těšit na maximální vytížení, nebude chybět v žádném z klíčových zápasů.

    Brankář Petr Čech mění dres. Místo Chelsea bude hrát od příští sezony v Arsenalu.Foto Reuters

  • Hladový a ambiciózní tým

    Stále platí, že Arsenal čeká na titul v Premier league od sezony 2003/04. V příští sezoně k němu však může mít nejblíže za poslední roky. I díky Čechovi. Na Emirates Stadium vykrystalizoval fantastický tým. V čele s Alexisem Sánchézem, Mesutem Özilem či Santim Cazorlou. Dvakrát za sebou triumfoval v FA Cupu. Nyní prahne po ligovém primátu. A Čech může být posledním dílkem vítězné skládačky.

    Fotbalisté Arsenalu se radují ze zisku poháruFoto Reuters

  • Mnohem víc práce

    Z Chelsea byl zvyklý, že chytal za nejlepší obranou na Ostrovech. Vedenou Johnem Terrym, důmyslně vystavenou promyšlenou strategií trenér Josého Mourinha. Povětšinou moc práce neměl. V Arsenalu to bude jiný příběh. Klub ze severního Londýna se pyšní ničivou ofenzivní silou, v obraně však jsou mezery. Čech se může těšit, že si především v konfrontacích s nejsilnějšími soupeři pořádně zachytá.

    Radost Arsenalu po postupu do finále Anglického poháru. Tomáš Rosický u výhry 2:1 po prodloužení nad Readingem chyběl. Radost Arsenalu po postupu do finále Anglického poháru. Tomáš Rosický u výhry 2:1 po prodloužení nad Readingem chyběl.Foto Reuters

  • Enormní očekávání

    Nevyhnul se tomu během dlouhého působení v Chelsea, rozhodně ho to nemine ani po přestupu do Arsenalu. Očekávání. Tlak, aby předváděl ty nejlepší výkony a byl mužstvu oporou. Pro Čecha nic nového, „kanonýři“ přesto mohou být v tomto ohledu specifičtí. Od dob legendárního Davida Seamana totiž neměli na postu brankáře opravdovou osobnost. Český reprezentant to má změnit.

    V Arsenalu čeká Petra Čecha velmi ambiciózní týmFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud