23. června 2015 • 11:30

MEGA plány United, loví i v Realu: Hvězdné posily za 5,7 miliardy!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United hodlá v létě utratit pořádný balík. Manažer Louis van Gaal se rozhodl napumpovat do týmu posily za 150 milionů liber (asi 5,7 miliardy korun), aby dal zapomenout na nepříliš nepovedenou sezonu a příští rok vrátil tým do Ligy mistrů.



United utratili spoustu peněz už vloni, letos se ale nizozemský manažer rozhodl investovat do vyzkoušených hráčů světové extratřídy, místo aby hledal talentovanou budoucnost. Van Gaal chce podle deníku Mirror získat hvězdu na každou pozici od brankáře, přes obránce a záložníka až po hrotového útočníka.

Rudí Ďáblové s největší pravděpodobností přijdou o brankáře Davida De Geu, který by měl zamířit do Realu Madrid. Van Gaal si vyhlédl několik možností, jak ho nahradit, jednou z nich může být i Hugo Lloris z Tottenhamu.

Ale největším favoritem na uvolněné místo je nejspíš Jasper Cillessen, brankář Ajaxu a nizozemské reprezentace, kde byl jedničkou právě pod Van Gaalem. Šestadvacetiletý brankář se jen bojí, aby mu přestup nezhatily finanční požadavky Ajaxu, který za něho má požadovat až 25 milionů liber, zatímco United chtějí zaplatit jen 20.

Novou oporou obranných řad se v představách nizozemského kouče stal bek Realu Madrid Sergio Ramos . Ten prý není spokojený s tím, jaký mu v Realu nabízejí plat, a je připravený odejít. Ramos by mohl být součástí obchodu s brankářem De Geou, jenže třeba podle Sky Sports má ve smlouvě výstupní klauzuli v hodnotě 200 milionů eur (asi 5,4 miliardy korun), kterou chce Real bezpodmínečně dodržet.

Posílit hotovým fotbalistou světového kalibru by chtěl Van Gaal i záložní řadu. Tam by rád viděl Bastiana Schweinsteigera , dalšího mistra světa, kterého při svém angažmá v Bayernu Mnichov přesunul z křídla do středu zálohy. Schweinsteigerovi zbývá v německém velkoklubu ještě rok smlouvy, její prodloužení se však – zdá se – nechystá, tohle spojení by tedy mohlo být ideální pro všechny.

A za čtvrté, boss United by chtěl doplnit i útok, ze kterého by měl zmizet Robin van Persie , po němž touží turecké Fenerbahce. Na jeho místo si Van Gaal vyhlédl buď Karima Benzema z Realu či zázračeného mladíka Harryho Kanea z Tottenhamu, který v současnosti hraje na EURO jednadvacítek v Česku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud