23. června 2015 • 19:36

TOP 10 hráčů nad 30 let, kteří stáli nejvíc: Čech, Zlatan i Eto´o

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Brankář Petr Čech se dostal do žebříčku TOP 10 nejdražších fotbalistů nad 30 letBrankář Petr Čech se dostal do žebříčku TOP 10 nejdražších fotbalistů nad 30 letFOTO: Koláž iSport.cz

    Přestup brankáře Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu ještě čeká na oficiální razítko, ovšem vše se zdá být dohodnuté. Včetně přestupové částky. „Kanonýři“ zaplatí 418 milionů korun. Tím se dostane český gólman do žebříčku TOP 10 nejdražších fotbalistů nad 30 let v historii. Na kompletní pořadí se podívejte v článku.

  • 10. Ruud van Nistelrooij

    Přestup: Manchester United -> Real Madrid (2006)
    Částka: 399 milionů korun

    Ruud van Nistelrooy Ruud van NistelrooyFoto Sport

    Vyníkající střelec se v United rozkmotřil s trenérem Sirem Alexem Fergusonem a musel odejít. Moc rád po něm sáhl Real Madrid, který neváhal zaplatit skoro 400 milionů.

  • 9. Petr Čech

    Přestup: Chelsea -> Arsenal (2015)
    Částka: 418 milionů korun

    Petr Čech Petr ČechFoto EPA

    Pokud se nestane nic neočekávaného, Petr Čech se stane šestým nejdražším brankářem v historii. A to ve 33 letech. Proto patří i do tohoto žebříčku. Málokdo pochybuje, že vynaložené miliony se Arsenalu vyplatí.

  • 8. Fernando Redondo

    Přestup: Real Madrid -> AC Milán (2000)
    Částka: 456 milionů korun

    Fernando Redondo Fernando RedondoFoto Profimedia.cz

    Legenda Realu Madrid opustila milovaný tým po více než 150 zápasech. Redondo nebyl nikdy kanonýrem, ze zálohy ovšem rozdával úžasné pasy. V AC Milán už na své výkony nenavázal a jeho angažmá bylo zklamáním.

  • 7. Angelo Peruzzi

    Přestup: Inter Milán -> Lazio (2000)
    Částka: 494 milionů korun

    Angelo Peruzzi Angelo PeruzziFoto Pavel Lebeda

    Po Čechovi jediný brankář ve výběru. Peruzzi nikdy neopustil Itálii, postupně prošel kromě Hellasu Verona velkokluby AS Řím, Juventus, Inter a Lazio. Právě posledně jmenovaný klub za něj zaplatil skoro půl miliardy, ale vyplatilo se.

  • 5.-6. Claude Makélélé

    Přestup: Real Madrid -> Chelsea (2003)
    Částka: 532 milionů korun

    Claude Makélélé Claude MakéléléFoto Pavel Lebeda

    Odchod Makélélého je vyčítán prezidentovi Realu Madrid Florentinu Pérezovi dodnes. Vynikající defenzivní záložník, kterým maličký Francouz byl, pak klubu hodně chyběl. Naopak Chelsea získala skvělou posilu, přestože musela slušně zaplatit.

  • 5.-6. Jérémy Mathieu

    Přestup: Valencia -> Barcelona (2014)
    Částka: 532 milionů korun

    Jérémy Mathieu Jérémy MathieuFoto EPA

    Mathieuho přestup byl velkým překvapením. Ve Valencii sice předváděl dobré výkony, ovšem s Barcelonou byla spojována větší jména. Zvlášť, když Katalánci zaplatili hodně tučnou sumu. V první sezoně Mathieu nezklamal, ale ani nenadchnul.

  • 4. Zlatan Ibrahimovic

    Přestup: AC Milán -> PSG (2012)
    Částka: 570 milionů korun

    Zlatan Ibrahimovič Zlatan IbrahimovičFoto EPA

    Kdyby AC Milán nemusel, určitě by se Ibrahimoviče nezbavil. Jenže na slavný italský klub dopadly velké finanční potíže a právě přestup švédského střelce od nich trochu ulehčil. PSG od té doby kraluje lize a Ibrahimovič je pravidelně jeho nejlepším střelcem.

  • 3. Diego Milito

    Přestup: FC Janov -> Inter Milán (2009)
    Částka: 684 milionů korun

    Diego Milito Diego MilitoFoto Reuters

    Argentinský kanonýr přestupoval těsně po třicítce. Inter Milán po něm hodně toužil, vynaložené miliony tomu odpovídají. Ovšem italský velkoklub nemusel vůbec litovat. Milito mu vystřílel titul v lize i v Lize mistrů, kde rozhodl finále proti Bayernu.

  • 2. Samuel Eto´o

    Přestup: Inter Milán -> Anži Machačkala (2011)
    Částka: 798 milionů korun

    Samuel Eto´o Samuel Eto´oFoto Profimedia.cz

    Velmi překvapivý přestup, ve kterém šlo v první řadě o peníze. Ruský klub, který měl v zádech majitele s miliardami na účtu, zaplatil za Eto´a necelých 800 milionů korun a navíc z něj udělal s přehledem nejlépe placeného fotbalistu na světě. Po pár letech ale bublina splaskla, Machačkala musela začít šetřit a Eto´o šel o dům dál.

  • 1. Gabriel Batistuta

    Přestup: Fiorentina -> AS Řím (2000)
    Částka: 874 milionů korun

    Gabriel Batistuta Gabriel BatistutaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Populární fotbalista přezdívaný „Batigól“ je jedním z nejlepších kanonýrů v historii. Argentinský střelec nasázel za Fiorentinu ve 269 zápasech úctyhodných 168 gólů a tak po něm sáhl AS Řím. I tam si Batistuta udržel slušný gólový průměr.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud