6. července 2015 • 04:57

Lehmann radí Čechovi: V Arsenalu uspěješ, ale zapomeň na Chelsea

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý brankář Arsenalu, Němec Jens Lehmann, je přesvědčený, že Petr Čech může v týmu Gunners uspět. Musí prý ale zapomenout na své citové vazby k Chelsea, kde chytal jedenáct let a s klubem získal řadu trofejí.



„Není to nic snadného, odejít najednou z Chelsea, kde strávíte skoro celou brankářskou kariéru a jste tam úspěšný. Navíc se stěhujete jen na opačnou stranu města k velkému konkurentovi,“ uvědomuje si Lehmann, že Čech není v jednoduché pozici.

Němec, který také v minulosti chytal za Arsenal, řekl listu The Sun, že vidí jednu zásadní podmínku toho, aby se český reprezentant v klubu z Emirates Stadium prosadil. Musí se soustředit jen a jen na novou výzvu.

„Takže, než můžete myslet na vyhrávání titulů v novém dresu, musíte se zbavit lásky, kterou jste měli předtím. Mám na mysli Chelsea,“ vyhlásil Lehmann.

Na Čechovu letní fotbalovou školu dorazil i trenér VrbaFoto ČTK

Podle bývalého gólmana má Čech klub ze Stamford Bridge ve svém srdci. Vyhrál s ním Premier League i Ligu mistrů, to z hlavy jen tak nevymažete.

„Chelsea byla jeho vášeň, byl klubu oddaný. Ale je to profesionál, teď to musí hodit za hlavu a chtít vyhrávat s Arsenalem,“ myslí si.

„Není to nic jednoduchého poprat se s psychikou. Může to trvat pár týdnů, ale klidně i několik měsíců.“

Tato slova prý ale určitě nejsou známkou toho, že by Němec jedničce české fotbalové reprezentace nevěřil. „Myslím, že Čech může Arsenalu nabídnout dalších pět fantastických let své kariéry,“ tvrdí Lehmann. „Pomůže mu jeho vítězná mentalita i zkušenosti. Navíc to všechno může přenést na celý tým,“ domnívá se.

Chelsea nedávno dostala za Petra Čecha od Arsenalu deset milionů liber.

Petr Čech si bude muset zvykat na nový styl Arsenalu
Petr Čech si bude muset zvykat na nový styl Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud