12. července 2015 • 19:30

Sterling si vynutil přestup. Dal košem Liverpoolu, jedná se City

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký přestup v rámci Premier League je na spadnutí. Anglický reprezentant Raheem Sterling neodletěl s Liverpoolem na předsezonní turné do Asie a na Ostrovech mají jasno proč. Dvacetiletý křídelník je jednou nohou v konkurenčním Manchesteru City, kam by měl přestoupit za částku přesahující 1,8 miliardy korun.



Tahle sága zdárně míří ke svému konci. Velkému talentu anglického fotbalu se povedlo vytrucovat odchod pryč, který si na Anfield Road nikdo nepřál. Přitom ještě v sobotu byl Sterling zařazen mezi hráče, které s sebou vezme trenér "Reds" Brendan Rodgers na turné do Thajska a Malajsie.

Jenže dvacetiletý talent se ve výpravě nakonec neobjevil. A to z jednoho prostého důvodu. Liverpool totiž poprvé přistoupil na vyjednávání s Manchesterem City a po dvou smetených nabídkách ze stolu se začal prodejem Sterlinga vážně zaobírat.

Citizens údajně nabídli 44 milionů liber (cca 1,6 miliardy korun) s tím, že doplatí zbylých pět v dodatečných platbách. A taková nabídka by se Liverpoolu líbila i přesto, že doteď odmítal svůj klenot pustit.

Rozbroje mezi Sterlingem a klubem začaly v dubnu tohoto roku, kdy mladý fotbalista odmítl prodloužit u řeky Mersey smlouvu. Liverpool mu sice nabízel 3,8 milionu týdně, ale Sterling řekl razantně NE. Později pak své počínání vysvětlil se slovy, že nejde o peníze, ale o touhu po velkých vítězstvích a získávání trofejí.

To doslova nadzvedlo ze židle klubové ikony. Obránce Jamie Carragher se do mladíka opřel a pořádně jeho postoj zkritizoval. „Kdybych byl v jeho pozici, styděl bych se přijít do tréninkového centra. Styděl bych se před spoluhráči i paní na recepci,“ nebral si v květnu servítky Carragher.

Nyní o jeho trucování veřejně promluvil i bývalý kapitán týmu Steven Gerrard, který stejně jako Carragher stojí na straně klubu a Sterlinga nechápe. „Nejsem vůbec spokojený s tím, co se kolem Raheema děje. Musí jít za vedením, za trenérem a říct, co přesně chce. Ne se místo toho vymlouvat na zranění a odmítat jezdit na soustředění. Na světě jsou miliony fanoušků, kteří by ho třeba rádi viděli v dresu Liverpoolu,“ řekla klubová legenda, která se letos s anglickým klubem rozloučila.

Anglický reprezentant s jamajskými kořeny si Gerrardovo ponaučení k srdci vzít asi už nestihl. Na turné s klubem neodjel a místo toho jedná o přestupu do Manchesteru City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud