20. července 2015 • 04:20

Bitva o Pogbu! Chci ho. Ale to i Eiffelovku na zahradě, říká Mourinho

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na roztrhání. Všichni ho chtějí. Už toto přestupní období se může stát jedním z nejdražších hráčů všech dob. Paul Pogba je nový přestupový fenomén. V Juventusu získal třetí Scudetto v řadě a zástup dychtivých nápadníků se rozrůstá. Je mezi nimi i Chelsea? "Pogbu mám rád. Ale rád mám i Eiffelovu věž a nemůžu ji mít na zahradě," vtipkuje trenér "Blues" José Mourinho.



Mladý francouzský drahokam už v Anglii radost rozdával. Patřil do kádru Manchesteru United. Jenže tehdejší manažer "Rudých ďáblů" Sir Alex Ferguson správně neodhadl Pogbův talent a nechal ho s lehkým srdcem odejít do Juventusu. Zadarmo!

Teď si všichni v United můžou rvát vlasy. Pogbova cena se vyšplhala až na astronomických 80 miliónů eur, v přepočtu na téměř 3 miliardy korun.

Francouzský reprezentant nabral na fotbalovém nebi dráhu meteoritu. Pogba už zřejmě Juventus přerostl, a tak nabídky z celé Evropy přistávají na stole jeho agenta Mina Raioly.

"Pogba na 99 procent zůstane příští sezonu v Turíně. Změnit to může jen Paulův souhlas k přestupu a opravdu odpovídající nabídka,“ prohlásil nicméně po konci loňské sezony hráčův agent. Jenže evropské boháče to neodradilo. Zájem nadále mají Barcelona, Manchester City či PSG.

Zamíchá se do hry i Mourinhova Chelsea? "Každý rok je přestupní trh nafouknutý a částky se dostávají do jiné dimenze. Ale příští rok to bude ještě víc nadsazené, podívejte se kolik stál Sterling,“ připomněl portugalský kouč anglického mladíka, za kterého vysázel Manchester City přes 1,8 miliardy korun.

„Co se týče Pogby, myslím si, že ho chce každý. Ale já chci taky Eiffelovu věž na zahradě a nesplní se mi to. Nemůžu mít ani v Las Vegas. Cítíme se dost silní, a to i bez Pogby," dodal Mourinho se svým typickým humorem. Je tomu skutečně tak? Nebo jen rozjel Portugalec další ze svých psychologických her?

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud