21. července 2015 • 17:40

Sterlingův debut za City: Směšný pád přes míč a gól za dvě minuty

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší anglický fotbalista v historii Raheem Sterling má za sebou svůj debut v dresu Manchesteru City. Nová posila milionářského klubu se na přípravném turnaji v Melbourne uvedla bleskovým gólem do sítě AS Řím.



Sterling, za kterého City zaplatili Liverpoolu 49 milionů liber, nastoupil nalevo v útočné trojici s Davidem Silvou a teenagerem Kelechi Iheanachem. Nejdražší mladík v historii fotbalu se uvedl lehkým trapasem, když po 49 sekundách uklouzl po míči a žuchl na trávník, ale ke cti mu slouží, že ho tenhle moment nijak nerozhodil.

VIDEO | Podívejte se na sestřih Sterlingova vystoupení (pád je v čase 0:55)

Hned vyskočil a pokračoval v útočné akci, na jejímž konci dokázal ještě vyslat solidní centr. Jeho hvězdný moment přišel jen o chviličku později, kdy dostal parádní míč za obranu (o ofsajd se nejednalo ani náhodou) a po několika rychlých krocích chladnokrevně prostřelil brankáře De Sanctise. Ze zápasu v tu chvíli uběhly dvě minuty.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu i s úvodní Sterlingovou trefou

Sterling se pak ještě před tím, než v poločase vystřídal, snažil získat penaltu, ale i když to na faul opravdu vypadalo, sudí nepískal. Za AS Řím vyrovnal luxusní dalekonosnou střelou  Miralem Pjanic, než znovu poslal po chybě Ashleyho Colea osmnáctiletý Nigerijec Iheanacho City do vedení.

Nakonec se ale fanoušci v Melbourne dočkali penaltového rozstřelu, když se tři minuty před koncem z přímáku na hranici vápna přesně trefil ještě Adem Ljajič. V penaltách pak dva pokusy Římanů zlikvidoval Joe Hart, který navíc jeden zásah přidal, a Citizens vyhráli 5:4. V pátek je pak v rámci International Champions Cup čeká duel s Realem Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud