23. července 2015 • 16:30

Balotelli je na prodej. Podporou Sterlinga naštval i fanoušky Liverpoolu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Putování Maria Balotelliho fotbalovou Evropou možná bude mít pokračování. Svérázný útočník s Liverpoolem neodletěl na soustředění do Asie, klub se podle britských médií nebrání tomu, že 24letého Itala prodá jinam. "Je to jen na Mariovi," pokrčil rameny trenér Brendan Rodgers.



Éra Maria Balotelliho v Liverpoolu možná skončí hned po jedné sezoně. Italský reprezentant není součástí výběru, který zamířil na předsezonní turné do jihovýchodní Asie a Austrálie. Útočník zůstal v tréninkovém centru v Melwoodu, kde maká s Jose Enriquem a Fabiem Borinim, dalšími odloženými hráči.

"Nejsem si jistý, všechno záleží na samotném Mariovi," odpověděl zvědavým novinářům trenér Brendan Rodgers ohledně Balotelliho budoucnosti v Liverpoolu. "Mario s námi není na turné, ale tvrdě trénuje s ostatními hráči. Pracuje tak, aby byl připravený na začátek sezony, tam se rozhodne," dodal kouč.

Italský útočník Mario Balotelli Italský útočník Mario BalotelliFoto Profimedia.cz

S Balotellim už ale klub ve skutečnosti příliš nepočítá. Liverpool potvrdil příchod Christiana Bentekeho z Aston Villy, do ofenzivy přivedl také Brazilce Firmina. Pro italského zbojníka tak už nemusí zbývat příliš prostoru.

Balotellimu se první rok v Liverpoolu, kam přestoupil za 16 milionů liber z AC Milán jako náhrada za Luise Suáreze , nevydařil podle představ. V Premier League se trefil pouze jednou a nemohl by zůstat sám sebou, aby neztropil pár skandálů.

Mimo hřiště sekal dobrotu, zato na trávníku a u fanoušků bral spíš minusové body. V únoru ho kapitán Gerrard otevřeně zkritizoval za to, že v zápase Evropské ligy s Besiktasem sebral míč Jordanu Hendersonovi a proměnil vítěznou penaltu místo něj.

Balotelli zůstal věrný své pověsti. Když se mu chce, dokáže sám rozhodovat zápasy, když ale nemá do fotbalu chuť, nepohne s ním vůbec nikdo. Trenér Rodgers několikrát prohlásil, že na tréninku musí výrazně přidat. Náladový útočník toho i kvůli zdravotním problémům příliš nenahrál, v roce 2015 nastoupil pouze k pěti ligovým zápasům.

Velké renomé nemá Balotelli ani u náročných liverpoolských fanoušků. Naposledy je naštval tím, že otevřeně podpořil Raheema Sterlinga, který prchl do konkurenčního Manchesteru City.

Balotelli by se mohl vrátit zpátky do Itálie, v AS Řím si ale jeho angažování rozmysleli. Reálný je zájem Sampdorie Janov, podle britských médií ale Liverpoolu zatím žádná oficiální nabídka nepřišla. Kontrakt má na Ostrovech platný ještě dva roky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud