28. července 2015 • 04:20

Arsenal získal za dvě výhry 13 bodů. Chytí se divoké počty i jinde?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušky během víkendového Emirates Cupu v Londýně opět zaujal způsob, jakým se počítala výsledná tabulka přípravného turnaje. Vítězný Arsenal v ní získal 13 bodů za dvě výhry, dvakrát porazil své soupeře také druhý Villarreal, který ovšem bral pouze 10 bodů. Kde je klíč pro poněkud divoké počty? Ve vstřelených gólech.



Po 1. kole Synot ligy by vedl tabulku Liberec jako je tomu nyní. Ale místo tří bodů by jich měl už SEDM! A poslední poražená Mladá Boleslav by na tom byla rázem lépe než Sparta remizující 0:0 v Jihlavě. Způsob počítání bodů, který se uplatňuje na poslední předsezonní přípravě nového klubu Petra Čecha, by zamával pořadím v Synot lize dost výrazně.

Na internetu se mezi fanoušky vedly diskuze, zda by stejný systém prospěl i některé jiné soutěži. Jak funguje? Vítěz bere tři body, remízující týmy po bodu. Za každý vstřelený gól se jim připočítává jeden bod. V případě nerozhodného výsledku 5:5 tak získáte víc bodů než za vítězství 1:0. Pokud i tak máte stejný počet bodů, rozhoduje rozdíl ve skóre a pak další zvláštnost – počet střel na branku.

Komentátor listu Daily Telegraph však systém praktikovaný na Emirates Cup od roku 2005 označil za „zbytečný trik.“ Vadí mu, že Arsenal rázem získal za sobotní „snadnou“ výhru nad odevzdaným Lyonem 6:0 devět bodů, zatímco Villarreal za mnohem vydřenější triumf nad Wolfsburgem 2:1 bral pouze pět bodů. V nedělních zápasech už o náskok nepřišel – stačila mu výhra 1:0 nad Wolfsburgem, zatímco Villarreal porazil 2:0 Lyon.

Jak upozornil list London Evening Standard, ne vždy by podobné pravidlo hrálo pro Arsenal. Pokud by se podle něj přepočítala tabulka minulé sezony Premier League, posunul by se na první místo Manchester City, kterému by pomohlo, že nastřílel o deset gólů víc než mistrovská Chelsea (na tabulku se podívejte ZDE>>>).

Brankář Arsenalu Petr Čech s trofejí pro vítěze přípravného turnaje Emirates Cupu
Brankář Arsenalu Petr Čech s trofejí pro vítěze přípravného turnaje Emirates Cupu

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud