3. srpna 2015 • 12:18

Mourinho a Wenger si nepodali ruce, kouč Chelsea zahodil medaili

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na všechny hráče vítězného celku Arsenalu po anglickém Superpoháru vzorně čekal, pogratuloval jim k vítězství. S trenérským protějškem Arsénem Wengerem si ale José Mourinho ruku nepodal. "Když někdo nejde mým směrem, není to můj problém," bránil se poražený kouč Chelsea. Získanou medaili navíc při odchodu do kabin hodil na tribunu fanouškům.



Jedny z největších trenérských kapacit na světě se nemůžou vystát. Arséne Wenger a José Mourinho si dlouhodobě prokazují vzájemné antipatie. Zejména portugalský kouč nevynechá jedinou příležitost, aby si do svého velkého rivala kopnul.

Po skončení finále anglického Superpoháru Mourinho čekal u tunelu, kde procházeli členové Arsenalu, aby převzali vítězné medaile a pohár. Každému pogratuloval, s některými z nich (včetně Petra Čecha ) se přátelsky objal.

Jako poslední šel trenér Wenger. Francouzský kouč ale volil jinou cestu než předešlí hráči, Mourinhovi se snažil vyhnout. Oba trenéři se bez jakéhokoliv kontaktu minuli, kouč Chelsea potom na nic nečekal, hodil rychlou otočku a zamířil do šaten. Žádné blahopřání, prokázání vzájemného respektu. Vůbec nic.

"Dělal jsem to, co mi přikazuje má pozice v klubu, co trenér musí po takovém zápase udělat. To znamená počkat na vítěze," vysvětloval Mourinho. "Byl jsem na takovém místě, že jste se mi mohli vyhnout jen v případě, když jste sami chtěli. Každý hráč Arsenalu šel mým směrem."

Po cestě ještě Mourinho vzal svou medaili, kterou držel v ruce, a hodil ji na tribunu směrem k přihlížejícím divákům. "Nesbírám medaile za druhá místa, proto jsem ji hodil fanouškovi Arsenalu," vysvětlil kouč.

Naopak Wenger zvolil takovou cestu k vítěznému pódiu, aby se s Mourinhem nestřetl. "Když jiní nešli mým směrem, není to můj problém, žádná story ani konec světa. Udělal jsem přesně to, co v mé pozici musím udělat, když prohraji nějakou trofej," nabídl Mourinho svůj pohled na věc.

Na upřesňující dotaz už ale Mourinho konkrétně neodpověděl. "Jestli bych jemu (Wengerovi) podal ruku? Na to nemusím odpovídat. Na celou situaci se můžete podívat a dobře vidíte, kde jsem stál. Takže to není férová otázka," dodal šéf lavičky Chelsea.

Kouč Arsenalu se k událostem před vstupem na vítězné pódium nechtěl vyjadřovat. "Já jsem pár lidem podal ruku hned po zápase, na tom nevidím nic zvláštního," reagoval Wenger. "Věřím na práci, kde respektujete všechny lidi kolem sebe. To je pro mě velmi důležité, jak už jsem několikrát říkal na setkání trenérů - každý trenér by měl respektovat toho druhého."

Wenger se triumfu nad Mourinhem dočkal až na čtrnáctý pokus, se startem do nové sezony může být navýsost spokojený. Arsenal ve třech zápasech, kde v novém klubu chytal Petr Čech, získal tři trofeje.

Vzájemná válka dvou trenérských velikánů ale evidentně pokračuje...

Petr Čech s náhradníkem Emilianem Martinezem ukazují trofej
Petr Čech s náhradníkem Emilianem Martinezem ukazují trofej

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud