5. srpna 2015 • 15:02

Van Gaal vyhodil Valdése ze šatny. Naštval tím španělské hvězdy United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátká anabáze Viktora Valdése v Manchesteru United neodvratně spěje ke konci. Trenér Louis van Gaal s legendou Barcelony nepočítá, nevzal ho na předsezonní turné do USA. Po návratu do tréninkového centra navíc Valdés našel své věci v kabině rezervní juniorky. Takové chování vůči trojnásobnému vítězi Ligy mistrů se podle britského Daily Mail nelíbí jeho španělským krajanům, kteří na Old Trafford působí.



Valdés zamířil k United loni v říjnu, aby se zotavil po náročném zranění kolene. Vše probíhalo takřka idylicky a Valdés v lednu 2015 podepsal osmnáctiměsíční smlouvu jako volný hráč. Měl krýt záda Davidu de Geovi, v klubu ale odchytal pouhé dva zápasy.

Třiatřicetiletý gólman se totiž rozhádal s trenérem Van Gaalem. Přísný kouč hráče obvinil z toho, že odmítl nastoupit za klubovou juniorku, což Valdés popírá. S United neodletěl na předsezonní kemp do USA a Van Gaal jasně prohlásil, že gólman musí pryč.

„Valdése jsem nebral na turné, protože se nedrží mé filozofie jak hrát fotbal, a jak si udržet zápasový rytmus,“ řekl Van Gaal. „Loni odmítl hrát v rezervním týmu, což jen potvrdilo, že není ochoten uplatňovat filozofii, kterou v klubu máme a jakou se má řídit brankář v Manchesteru United. Pokud toho není schopný, je jediné řešení. A tím je odchod z klubu,“ uvedl kouč „rudých ďáblů“.

„Pro nás je to velké zklamání. Mysleli jsme, že bude následovat naši filozofii. Je to škoda, protože jsme mu dali příležitost rehabilitovat a pak dostal i smlouvu. Následně měl samozřejmě chytat. Pokud nebyl v roli jedničky, tak měl přijmout pozici dvojky,“ dodal.

Za Valdése se staví spoluhráči

Valdésův sešup v týmové hiearchii pokračuje i po návratu z USA. V tréninkovém centru v Carringtonu našel své věci v kabině rezervního týmu do 21 let, s áčkem už se dle příkazu vedení připravovat nemůže a má si hledat jiný klub. Manchester navíc podepsal argentinského reprezentanta a vicemistra světa Sergia Romera.

Jenže Valdés není žádný dvacetiletý zelenáč. V Barceloně byl léta absolutní modlou, mimo jiné vyhrál šestkrát španělskou ligu, třikrát Ligu mistrů, mistrovství světa i Evropy. Na takové jednání asi během úspěšné kariéry jen tak nenarazil.

Za slavného brankáře se podle britského Daily Mail přimlouvají španělští krajané v United i hráči mluvící jeho mateřštinou, Van Gaalovo autoritářské jednání se jim vůbec nelíbí. Jde například o Davida De Geu, Andera Herreru či Juana Matu, případně Ekvádorce Valenciu.

Hrozí kvůli Valdésovi rozkol v kabině United?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud