13. srpna 2015 • 20:06

Šéflékař FIFA Dvořák proti Mourinhovi: Nemá právo mluvit do práce doktorů!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéflékař mezinárodní fotbalové federace FIFA Jiří Dvořák řekl v reakci na chování Josého Mourinha, že trenéři nemají právo mluvit do práce doktorů. Podle českého odborníka je pouze na lékaři, kdy vběhne na trávník a rozhodne se ošetřit zraněného hráče.



"Z lékařského hlediska, z pohledu určování diagnózy nemá trenér do ničeho mluvit. Je naše profesionální právo a morální povinnost starat se o zdraví hráče," řekl Dvořák. Trenér podle něj nesmí zakázat lékaři vstup na hřiště. "Neumím si takovou situaci představit a je třeba se lékařů zastat. Každý musí respektovat jejich práci."

Dvořák v rozhovoru pro stanici Sky Sports reagoval na počínání trenéra fotbalistů Chelsea Mourinha, kterého o víkendu rozčílil jeho lékařský tým při úvodním kole anglické ligy proti Swansea. Nelíbilo se mu, že byl ve třetí minutě nastavení ošetřován Eden Hazard a mužstvo v tu chvíli kvůli předešlému vyloučení brankáře Thibauta Courtoise muselo hrát jen v devíti lidech.

Klubová lékařka Eva Carneirová kvůli tomu podle britských médií nesmí být nyní na lavičce při zápasech a přijde o některé další pravomoci.

"Nechci se vměšovat do klubových záležitostí, ale chci jasně říci, že týmový lékař a fyzioterapeut musí na hřiště, když je to nutné," prohlásil Dvořák.

Lékař musí podle něj vždy být na lavičce a sledovat utkání. Na hrací plochu může jít i bez svolení rozhodčího, pokud si myslí, že hráči hrozí srdeční zástava nebo zranění hlavy. "Tohle je jen na lékaři a FIFA to bude vždy podporovat," řekl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud