14. srpna 2015 • 17:03

Mourinho ustupuje lékařce Evě: Teď ještě ne, ale jednou se může vrátit

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý týden se mezi fotbalovými fanoušky v Anglii neřeší prakticky nic jiného. Vykázání lékařky Evy Carneiro z lavičky po kritice od Josého Mourinha nakonec nemusí mít trvalou platnost. Na tiskové konferenci před nedělním šlágrem s Manchesterem City trenér Chelsea připustil, že se sympatická doktorka může vrátit v budoucnu zpět.



Tak přece jen změnil názor? Na konci zápasu se Swansea (2:2) Mourinho se vztekal u lavičky, když lékařka Eva Carneiro a fyzioterapeut Jon Fearn vyrazili ošetřovat Edena Hazarda , poté ostře své podřízené zkritizoval za nedostatek citu pro hru a následně vykázal z lavičky i tréninků. Jenže vlna rozporuplných reakcí ho přinutila změnit svůj postoj.

„Teď na lavičce nebudou, ale neznamená to, že neděle pro ně znamená konec sezony, nebo konec kariéry,“ připustil kouč. „Nebudou na lavičce při zápase se City, ale neznamená to, že se nemohou vrátit v budoucnu vrátit zpátky.“

Tentokrát Mourinho svůj lékařský tým především chválil. „Všichni jsou fantastičtí a mám s nimi skvělý vztah. Řekli mi, že je nikdo tolik nechválil za jejich práci jako v posledních letech,“ uvedl.

VIDEO | Podívejte se, jak Mourinho seřval Evu Carneiro a Jona Fearna

Současně také připomněl, že se zdaleka ne všichni členové jeho realizačního týmu na lavičku pokaždé vejdou. „Každý týden vybírám 25 hráčů, sedm z nich se ani na lavičku nevejdou. Mám sedm asistentů, vejdou se tam jen čtyři, čtyři kustody, jen jeden se tam dostane. Z lékařského týmu jsou tam dva a to jich mám víc jak tucet.“

Celou kauzu krátce okomentoval také trenér konkurečního Arsenalu Arséne Wenger, který se lékařky Chelsea Evy Carneiro na dálku zastal. „Je to problém uvnitř jejich klubu a moc se o to nestarám. Ale pravidla jsou jasná. Členům lékařského týmu dává znamení rozhodčí, že mohou vstoupit na hřiště. Je to jeho rozhodnutí,“ upozornil.

Lékařka Chelsea Eva Carneiro při oslavách anglického titulu
Lékařka Chelsea Eva Carneiro při oslavách anglického titulu

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud