17. srpna 2015 • 22:14

Odhalí United velkou posilu? Zlatan uvažuje o odchodu z PSG

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Jednoho útočníka ještě možná přivedu. A budete hodně překvapení," nadhodil před pár týdny Louis Van Gaal. Trenér Manchesteru United možná jen lehce poodkryl fakt, že by ve svém týmu mohl na konci přestupového období ještě uvítat jednoho superstřelce. V Anglii totiž sílí informace o tom, že ostrovní fotbal by si rád vyzkoušel slavný Zlatan Ibrahimovic.



V říjnu 34letému forvardovi a hlavní postavě PSG už nezbývá mnoho let v období, kdy svede být tím opravdovým TOP útočníkem. Přes takřka nadpozemské kvality ani švédský mág věk nezastaví a blíží se doba, kdy už na nejlepší obránce stačit nebude.

Ibrahimovic ale v současné době, byť momentálně laboruje se zraněným kotníkem, stále platí za jednoho z nejúdernějších koncových hráčů na planetě. Vzhledem k okolnostem se z něj stává i zajímavý přestupový artikl. Proč?

Luxusní kontrakt v PSG mu končí už příští sezonu, klubu i hráči je jasné, že nová smlouva už podobné cifry zahrnovat nebude. Zhruba dva týdny před koncem letního transferového okna se rýsuje jedna z posledních možností pro velký Zlatanův přestup.

Švédský kanonýr na nedávném soustředění v USA vyslovil nahlas myšlenku o tom, že by se nebránil odchodu jinam. „Jestli zůstanu v klubu? Moje budoucnost je v rukou mého agenta Mina Raioly. Další můj přestup bude ale velké překvapení,“ rozfoukal ještě víc spekulace o opuštění Francie.

Byť už má Zlatan v rodném listu poměrně starší ročník narození, zájemci se jistě najdou. Jeho cena z dob největší slávy rapidně klesla (podle německého transfermarkt z 46 milionů eur na 15, což dělá přibližně 420 milionů korun).

To není zas tak veliká suma, vezmeme-li v potaz stále nesporné Zlatanovy kvality. Kapitán a největší osobnost PSG stále pálí o stošest, v minulé sezoně nastřílel ve 37 zápasech 30 branek. Jeho životopis je navíc exkluzivní - vytáhlý šutér už vlastní ligové tituly ze Švédska, Nizozemska, Itálie, Španělska i Francie.

Zlatan v závěru fenomenální kariéry možná zatouží zkusit tu největší světovou ligu, anglickou Premier League. Britský Daily Mail informuje o silném zájmu Manchesteru United, do hry možná vstoupí i Arsenal. O brzy 34letého útočníka by stáli i v AC Milán, kde se v dobách velké slávy stal zbožňovanou ikonou a uznávaným lídrem.

V Manchesteru United figuruje Louis van Gaal, s nímž si velkohubý hráč příliš nesedl ve svých začátcích v Ajaxu. O muži, kterého nazval k**otem, ale teď tvrdí, že s ním nemá nejmenší problém ve společné práci.

Uvidíme Zlatana v dresu "rudých ďáblů"?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud