11. září 2015 • 09:19

Teď by se Čech hodil. Courtois se zranil, Chelsea bude chybět měsíce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinhovi se už tak bídný start sezony v Chelsea zase výrazně komplikuje. Na delší dobu bude postrádat gólmanskou jedničku Thibauta Courtoise. Belgický reprezentant si na tréninku vážně poranil koleno, podle informací britského Daily Mail bude chybět nejméně dva měsíce. Klub tak musí spoléhat na Asmira Begoviče, který v létě přišel jako náhrada za Petra Čecha.



Courtois odchytal dva vítězné zápasy belgické reprezentace (s Bosnou a Hercegovinou a na Kypru), v úterý se vrátil do Londýna a připojil se ke klubu. Ve středu na tréninku si ale vážně poškodil koleno.

Kvůli otoku zatím doktoři nedokáží určit přesnou diagnózu, nicméně podle informací Daily Mail si Courtois minimálně dva měsíce nezachytá. Lékaři Chelsea doufají, že nedošlo k přetrhání vazů, což by představovalo mnohem delší pauzu.

Třiadvacetiletý gólman každopádně nebude v týmu na sobotní těžký zápas s Evertonem, před týmem je navíc těžké období s velkým počtem zápasů. V týdnu se rozjíždí Liga mistrů (Chelsea začíná na hřišti Maccabi Tel Aviv), na konci září se k lize přidá i vstup do Ligového poháru.

2407372:gallery:true:true

Pro Chelsea znamená absence týmové jedničky velkou ztrátu, Courtois je považován za jednoho z nejlepších gólmanů světa. Pořádnou šanci teď dostane Asmir Begovič, nová letní posila. Srbský gólman už nastoupil ve dvou zápasech Premier League, nevedl si vůbec špatně.

Trené Mourinho by ale jistě uvítal, kdyby měl stále v kádru Petra Čecha . Dlouholetá jednička klubu v loňské sezoně musela přepustit místo mladšímu Belgičanovi a český gólman se v létě rozhodl odejít do Arsenalu.

Chelsea zažíná jeden z nejhorších startů do sezony. Obhájce titulu z pěti zápasů vyhrál jediný, v tabulce je s pouhými čtyřmi body na třináctém místě.

2416964:gallery:true:true

2411971:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud