11. září 2015 • 13:10

De Gea prodloužil v United. Podepsal nový kontrakt na čtyři roky

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský brankář David de Gea spojil svou budoucnost s Manchesterem United a podepsal novou čtyřletou smlouvu s opcí na další rok. Čtyřiadvacetiletý fotbalista, kterému v poslední den přestupového období nevyšel přestup do Realu Madrid, je tak na dobré cestě vybojovat si zpět pozici jedničky v týmu "Rudých ďáblů". Předchozí kontrakt končil De Geovi po této sezoně.



 Očekávaný srpnový přestup do Realu nečekaně zkrachoval na tom, že se do uzávěrky transferů ve Španělsku nestihly vyřídit potřebné dokumenty. V Manchesteru však s odchodem reprezentačního brankáře počítali, protože trenér Louis van Gaal v létě přivedl Argentince Sergia Romera, a De Gea musel úvodní zápasy nového ročníku sledovat jen z tribuny.

Španělský gólman do United přišel v létě 2011 z Atlética Madrid a za aktuálně pátý celek Premier League dosud odchytal 175 zápasů. Zpočátku se mu příliš nedařilo, ale v posledních dvou sezonách se vypracoval v jednoho z nejlepších gólmanů Evropy.

"Jsem šťastný, že můžu začít novou kapitolu mé kariéry v United. Vždycky pro mě bylo ctí hrát s tak výbornými spoluhráči a před takovým fantastickým publikem jako je na Old Trafford. Manchester je ideální klub pro pokračování v mé kariéře," říkal bezprostředně po podepsání nového kontraktu španělský gólman.

"Mám za sebou hodně složité léto, ale už je to pryč. Teď se chci soustředit na současnost, abych byl svému týmu něco platný. Chci tvrdě pracovat a být připraven na to, abych pomohl United k úspěchům," dodává De Gea.

Radost z podpisu nové smlouvy neskrýval ani kouč Louis van Gaal. "Jsem nadšený, že David kontrakt podepsal. Je jedním z nejlepších gólmanů na světě a pro nás je velmi důležité, že opět bude součástí týmu i v následujících letech," uvedl trenér.

"David hrál klíčovou roli v týmu i v minulých sezonách. Mezi fanoušky je velmi populární je radost se dívat na to, jak se snaží neustále zlepšovat svoji hru. Je mu teprve 24 let, pro gólmana je to výborný věk, má před sebou ještě řadu let na vrcholové úrovni," dodal Van Gaal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud