18. září 2015 • 16:45

Čech proti Chelsea. V naší šatně má dveře otevřené, říká Mourinho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ocitne se v úplně nové roli. Brankář Petr Čech se poprvé v kariéře představí na Stamford Bridge jako soupeř. Na stadion Chelsea zavítá o víkendu ve šlágru Premier League s Arsenalem (sobota, 13:45 ONLINE) a věří, že proti bývalému klubu podruhé v sezoně zvítězí. Na začátku srpna ve Wembley totiž svého někdejšího dlouholetého zaměstnavatele přemohl v Superpoháru, který "Kanonýři" vyhráli 1:0.



"Nikdy jsem nehrál na Stamford Bridge v hostujícím týmu, takže to pro mě bude nová zkušenost. Budu na známém místě, ale nejdůležitější pro mě bude, abychom vyhráli," citovala britská média Čecha .

"Svým způsobem je to hezké, že jsem tam strávil tolik času. Znám každý kout toho stadionu, takže mě nic nepřekvapí. Samozřejmě to bude něco nového hrát tam proti Chelsea, ale když začne zápas, zajímáte se jen o to, jak podat nejlepší výkon a vyhrát," doplnil Čech.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger nepochybuje o tom, že český reprezentační gólman zvládne duel stejně dobře jako úvodní Superpohár, v němž proti Chelsea výborným výkonem pomohl k výhře 1:0. "Vždycky je těžké vrátit se na hřiště bývalého klubu a hrát, ale naštěstí Petr si v téhle sezoně vede dobře. Proto jsem se rozhodl, že bude chytat, stejně jako chytal Superpohár. V něm neměl proti bývalému klubu žádný problém," prohlásil Wenger.

Čech v létě po jedenácti letech opustil Chelsea, protože vloni v konkurenci Belgičana Thibauta Courtoise přišel o místo brankářské jedničky. Podle kouče "Blues" Josého Mourinha ale stále mají dobré vztahy. "Petr je do konce zápasu soupeř. Poté když bude chtít přijít do šatny Chelsea, má dveře otevřené," podotkl Mourinho.

Jeho tým v sobotním šlágru nutně potřebuje vyhrát, protože po špatném startu do sezony ztrácí na vedoucí Manchester City už devět bodů. Obhájci titulu ale bude chybět zraněná brankářská jednička Courtois. "Když se podíváme na tabulku a vidíme, kolik ztrácíme na čelo, určitě nám to nepomáhá. Chceme vyhrát," podotkl Mourinho.

Neřeší, že s koučem Arsenalu ještě v Premier League nikdy neprohrál. "Naše skvělá bilance s Arsenalem nehraje roli. Nezáleží na tom, že Arsenal Chelsea sedm zápasů v lize neporazil, že nás porazili v létě v Superpoháru. Je to prostě jeden zápas mezi Chelsea s Arsenalem, chtěl bych jej oddělit od všech souvislostí," dodal portugalský trenér.

2428659:gallery:true:true

2416952:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud