21. září 2015 • 15:46

Mourinho kopal do Wengera: Koupil bych všechny hráče Arsenalu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ti dva se opravdu nemusí. José Mourinho, 52letý bouřlivý extrovert, a Arséne Wenger, 65 uhlazený gentleman. Oba používají jiné trenérské praktiky a vzájemná nevraživost s přibývajícím počtem zápasů roste. "Arsenal má tým na titul. Kdybych mohl, koupil bych všechny jejich hráče," přisadil si Mourinho nedlouho poté, co jeho Chelsea porazila doma Arsenal 2:0.



Mourinho využívá každé příležitosti, aby si do svého trenérského rivala šťouchl. Poté, co v důležitém sobotním šlágru Premier League Chelsea zvítězila nad Arsenalem 2:0, narostlo kouči "blues" sebevědomí.

"Když se podívám na jejich soupisku, Arsenal má tým na titul. Myslím si to o něm každou sezonu," prohlásil Mourinho ve zjevné narážce na fakt, že Arsenal čeká na ligový titul už od sezony 2003/2004. "Nevím, proč to nejsou schopní dokázat, ale tak to prostě cítím," dodal evidentně dobře naladěný "José".

Mourinho ocenil kvalitu fotbalistů, kteří jsou v kádru Arsenalu. "Mám rád jejich hráče. Pokud by někdo z nich byl volný a Arsenal ho nechtěl, každého z nich beru. Mám je rád všechny," netajil obdiv portugalský kouč.

Přitom Chelsea zažívá jeden z nejhorších startů do Premier League, před derby s Arsenalem na bodovém kontě svítila pouhá čtyřka. Nad pozicí Mourinha se pozvolna smrákalo, tým potřeboval body.

2434880:gallery:true:true

Těžkou situaci Chelsea zvládla, byť v sobotu měli "blues" situaci velmi ulehčenou. Zápas ovlivnilo vyloučení mladého stopera Gabriela ze závěru prvního poločasu, Arsenal nakonec dohrával pouze v devíti lidech. Brazilský obránce podlehl provokacím Costy a nechal se po dvou žlutých kartách zbytečně vyloučit.

Podle Wengera ale měl jít ze hřiště i útočník Chelsea. Pro známého provokatéra trenér Arsenalu neměl špetku uznání, pro Costu žádá dodatečný trest. "Musí to udělat (anglická fotbalová federace) pro všechny. Těším se, až se Mike Dean (hlavní sudí) podívá na celou situaci znovu. Zajímá mě, jestli bude trvat na svém verdiktu," poznamenal Wenger.

Gabriel celou situaci nezvládl, když nedokázal udržet nervy a Costovi hloupě oplácel. "Můžete mi třeba plivnout do tváře, ale pokud to bude v zápase, nebudu reagovat. Nemůžu to ale zaručit po skončení utkání," dodal francouzský kouč.

Naopak José Mourinho se v celé situaci vyžíval. "Do zápasu dal Costa všechno, pro mě je to muž utkání,“ vychutnával si zklamání soupeře. A pak pokračoval v rýpání do francouzského manažera Arsenalu. "Hrál jsem s Arsenalem možná dvanáctkrát, možná osmnáctkrát a Arséne si na rozhodčí nestěžoval jen jednou," řekl portugalský kouč.

Trenér Chelsea José Mourinho během utkání s Arsenalem
Trenér Chelsea José Mourinho během utkání s Arsenalem

2436237:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud