22. září 2015 • 10:18

Ronaldo ANO, Beckham NE. Vedl jsem jen ČTYŘI top hráče, udivil Ferguson

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože bývalý trenér Alex Ferguson během 26 let v Manchesteru United vedl mnoho výborných fotbalistů, pouze čtyři z nich považuje za hráče světové extratřídy. Třiasedmdesátiletý Skot vyzdvihl Erica Cantonu, Ryana Giggse, Paula Scholese a Cristiana Ronalda.



"Oni byli rozdíloví a lze to jednoduše dokázat," řekl v rozhovoru s BBC Ferguson, který na lavičce United skončil po sezoně 2012/13 a nyní v manchesterském klubu pracuje jako jeden z ředitelů.

Francouzský útočník Cantona, jenž k "Rudým ďáblům" zamířil v roce 1992 z Leedsu, podle něho byl jakýmsi katalyzátorem pro následné úspěchy. "Když jsme ho přivedli, tak jsme hned tu sezonu vyhráli ligu - jen díky jeho přítomnosti a schopnosti vytvářet a střílet góly," vzpomínal Ferguson.

"Giggs a Scholes byli prostě fantastičtí hráči a jejich předností byla dlouhověkost. Je tady někdo jiný, kdo by dokázal na jejich úrovni tak dlouho hrát Premier League? Absolutně nikdo," přidal rodák z Glasgowa.

Jediným stále aktivním hráčem z jeho hvězdné čtveřice je portugalský kanonýr Ronaldo , kterého v roce 2009 jen velmi nerad prodal do Realu Madrid. "Cristiano byl samozřejmě naprosto geniálním fotbalistou," ocenil Ferguson.

I když trénoval řadu slavných hráčů, tak se prý Cantonovi, Giggsovi, Scholesovi a Ronaldovi nikdo z nich nepřiblížil. " Wayne Rooney , David Beckham , Roy Keane, Carlos Tévez, Rio Ferdinand a Peter Schmeichel byli skvělí hráči, ale ti čtyři všechny ostatní převyšují," dodal třináctinásobný vítěz anglické ligy.

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson před zápasem se Spartou v Lize mistrů v roce 2004
Trenér Manchesteru United Alex Ferguson před zápasem se Spartou v Lize mistrů v roce 2004

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud