22. září 2015 • 14:45

Čech, Agüero i Müller. SEDM hvězd, které si Ferguson nechal utéct

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Legendární trenér Sir Alex Ferguson prozradil hvězdné hráče, jejichž podpis prováhalLegendární trenér Sir Alex Ferguson prozradil hvězdné hráče, jejichž podpis prováhalFOTO: Koláž iSport.cz

    Legendární trenér Sir Alex Ferguson se pochlubil již druhou knížkou o svém veleúspěšném působení na lavičce Manchesteru United. Znovu v ní prozradil mnoho zajímavostí. Například jména hvězd, která měl v hledáčku, ale nakonec je přenechal konkurenci. Patří mezi ně útočné klenoty i brankář Petr Čech. Na TOP 7 hráčů, které mohl (a měl) Ferguson podepsat, se podívejte v článku.

  • Petr Čech

    Brankář, 33 let
    Současný klub: Arsenal

    Českou reprezentační jedničku Ferguson sledoval, když ještě chytala za francouzské Rennes. Mimochodem, totéž tvrdí i trenér Arsenalu Arséne Wenger. Jenže bývalému kouči Manchesteru United se zdál Čech na Premier League příliš mladý. Toho využila Chelsea, kde se stal později český gólman legendou.

    Ještě bez helmy. Petr Čech v dobách, kdy chytal za francouzské Rennes.
    Ještě bez helmy. Petr Čech v dobách, kdy chytal za francouzské Rennes.

  • Raphaël Varane

    Obránce, 22 let
    Současný klub: Real Madrid

    Momentálně jeden z nejtalentovanějších obránců světa byl angažmá v United blízko. Ferguson se za ním vypravil, když hrál Varane za Lille a chtěl ho podepsat. Jenže do všeho se vložil Zinedine Zidane a přesvědčil Real, aby mladého stopera získal. To se také stalo.

    Obránce Raphaël Varane je již oporou francouzské reprezentace Obránce Raphaël Varane je již oporou francouzské reprezentaceFoto EPA

  • Paul Gascoigne

    Záložník, kariéru ukončil v roce 2004

    Legendární fotbalista, kterého Ferguson popsal jako nejtalentovanějšího anglického hráče od časů Bobbyho Charltona. Bývalý trenér United byl ochotný udělat pro jeho koupi takřka cokoliv, ale nakonec vyhrál Tottenham. Londýnský klub totiž nabídl, že koupí fotbalistově mámě dům. Gascoigne měl a stále má nicméně obrovské potíže s alkoholem.

    Bývalý anglický reprezentant Paul Gascoigne v dobách největší slávy Bývalý anglický reprezentant Paul Gascoigne v dobách největší slávyFoto profimedia.cz

  • Sergio Agüero

    Útočník, 27 let
    Současný klub: Manchester City

    Ferguson tvrdí, že mohl elitního střelce Agüera získat dříve než konkurenční Manchester City. „Agent nám ale řekl cenu, kterou jsme nebyli ochotní zaplatit,“ píše v knize. Nyní už musí vědět, že by to byly dobře investované peníze. Agüero od té doby patří k nejlepším útočníkům světa.

    Sergio Agüero Sergio AgüeroFoto Reuters

  • Didier Drogba

    Útočník, 37 let
    Současný klub: Montréal Impact

    Ferguson letěl Drogbu sledovat, když útočník válel za Marseille. Jenže francouzský klub si řekl za svůj klenot částku 25 milionů liber (920 milionů korun) a to nebyl Ferguson ochoten zaplatit. Opět chyba, Drogba šel do Chelsea a jako prvotřídní kanonýr ji dovedl k mnoha trofejím.

    Didier Drogba Didier DrogbaFoto ČTK

  • Thomas Müller

    Útočník, 26 let
    Současný klub: Bayern Mnichov

    Trochu úsměvná historka. United sledovali Thomase Müllera, když mu bylo deset let a zářil v amatérském německém klubu. Jenže den poté ho koupil Bayern Mnichov, kde je spolehlivý kanonýr dodnes.

    Thomas Müller Thomas MüllerFoto Reuters

  • Gabriel Batistuta

    Útočník, kariéru ukončil v roce 2005

    Velká Fergusonova chyba, Batistutu si totiž nechal proklouznout mezi prsty. Legendární Argentinec a stále nejlepší střelec národního týmu tak zářil v Itálii. Nejlepší léta strávil ve Fiorentině, za kterou dal 168 gólů.

    Gabriel Batistuta Gabriel BatistutaFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud